Güncel Haberler

Koç Ataman, Baskonia Mağlubiyetini Değerlendirdi

Turkish Airlines Euroleague 20. hafta erteleme maçında temsilcimiz Anadolu Efes, İspanya’da Bitci Baskonia’ya 87-74’lük skorla kaybetti.

Karşılaşmanın ardından Anadolu Efes‘in tecrübeli koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Baskonia‘yı tebrik ederim. Özellikle hızlı hücumlarda harika oynadılar. Her defasında koştular ve çabuk üçlük buldular. Onlar için harika bir performans. Tebrik ederim.

Üçüncü çeyreğin ortasına kadar maç bizim kontrolümüzdeydi fakat daha sonrasında Baldwin, ikili oyunlar ile hücum etmeye başladı ve o bölümde kendi skorunu yarattı. Ayrıca ikili oyunlar ile takım arkadaşları için asistler yarattı. Bugün ekstra şutörler çıktı. Raieste, 10 dakikada üç üçlük attı. Baldwin harika bir maç çıkardı. Onu da tebrik ederim. Sonra maçın kontrolünü kaybettik. Hücumda her şut kaçırdığımızda 5-10 saniye içinde hızlı hücum sayıları buldular. Maçı da böyle kırdılar. Harika bir maç çıkardılar. İkinci yarı performansları için tebrik ederim.

Fontecchio ile Micic üzerinde iyi savunma yaptılar. Hücumumuzu kırdılar. İlk yarıda da hızlı hücum ve dış şutlarla Larkin üzerinden skor bulduk fakat daha sonrasında üçüncü skorerimizi bulamadık. Beaubois’nın şutları girmedi. Elijah Bryant, 18 sayıda sayı atamadı. Üçüncü bir skorer bulamadık. Ayrıca ana pivotumuz Tibor Pleiss da iki hücum faulü sonrası faul sorununa girdi. Normal hücum düzenimizi kuramadık.

Euroleague & Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …