Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes, Baldwin ve Arkadaşlarını Durduramadı

Turkish Airlines Euroleague 20. hafta erteleme maçında temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu Bitci Baskonia karşısında Baldwin’i durduramayınca sahadan 87-74’lük skorla mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla 8 maçlık mağlubiyet serisi sona eren Baskonia 23. maçında 8. galibiyetine ulaştı, 2022’deki ilk galibiyeti elde ederken de 12. sırada yer aldı. Anadolu Efes ise 21. maçının ardından 12 galibiyette kaldı ve 5. sırada yer almaya devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Baskonia’da Wade Baldwin 20 sayı, 4 ribaund, 11 asist ile yıldızlaşırken, Simone Fontecchio 15 sayı, 3 ribaund, 5 asist ve Matt Costello 10 sayı, 10 ribaund ile galibiytein diğer mimarları oldular.

Temsilcimizde ise Vasilije Micic 23 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile öne çıkarken, Shane Larkin 21 sayı, 4 ribaund, 5 asist ile diğer çift haneli skor üretebilen isim oldu. Chris Singleton ise 8 sayı, 4 ribaund ile bu ikiliye en yakın isimdi.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maalesef maça düşük eneriyle başladı. Baskonia da iyi bir savunmayla bize kolay sayı şansı vermedi. Hücumda ise Fontecchio’nun çok yönlü oyunu sayesinde rahat skor üreterek farkı açmaya başladılar. Larkin’in kenardan gelerek hücuma getirdiği enerji ve yüksek yüzdeli şut yüzdesi saheyesinde geri geldik. Maçın tüm gidişatını değiştiren yıldız guard üst üste bulduğu üçlüklerle ilk çeyreği önde kapatmamızı sağladık. İkinci çeyrekte Larkin’in bıraktığı yerden Micic devam etti, Sırp yıldızın skorer performansını durduramadı Baskonia’nın sertleşen savunması. Oyunun diğer tarafında da Efes vidaları sıkmaya başlayınca işle yoluna girdi ve ilk yarıyı önde kapattık.

İkinci yarıyla beraber takımlar savunmada yumuşak bir giriş yaptılar ve karşılıklı kolay sayılar geldi. Larkin ile Micic’in skorer performansı devam ederken, ilk yarı pek ortalarda olmayan Baldwin’in devreye girmesine engel olamadık. Onun geçiş hücumlarındaki etkili oyunu ve yarı sahadaki penetreleri ile rahat skor ürettiler. Savunmada ise Efes’i tamamen potadan püskürttüler. Maalesef Micic dışındaki kısalarımız, ne Larkin ne de Beaubois çizgiye bile gidemediler, savunmada çok statik ve pasif kaldı kısalarımız. Baldwin’in agrefis oyununa karşı hem Pleiss hem de Dunston 4 faul alınca savunmada iyice zorlanmaya başladık. Baskonia’nın tempoyu arttırmasıyla öne geçmesine engel olamadık son çeyreğe girilirken. Final çeyreğine de Baldwin ile iyi bir giriş yaptı Baskonia. Savunmada zorlandığımız bu anlarda hücumda da dış şutlarda istediğimiz yüzdeyi bulamadık ve potaya gitmek yerine inatla üçlükleri zorlamamız, potadan uzaklaşmamız nedeniyle ritmimizi iyice kaybettik. Son bölümde savunma disiplinini kaybetmeyen ev sahibi oyunun kontrolünü elden hiç bırakmadı ve karşılamayı kazanan taraf oldu.

İkinci yarıda Baldwin’in oyuna girmesine savunmada engel olamayan Efes, maalesef ciddi anlamda bir konsantrasyon sorunu yaşadı. Hücumda ise dış şutlarımıza fazla güvenmemiz, aynı zamanda kötü yüzdeyle oynadığımız bir günde dış şutları fazla zorlamamız canımızı sıktı. Micic dışında ne Larkin ne de Beaubois’nın bir kere bile faul çizgisine gitmemiş olmaları hücumda ne kadar pasif oynadığımızın bir göstergesiydi. Larkin ile Micic’in birebirleri ile ayakta kalmamız, paylaşımı düşünmemiz, asist sayılarımızın düşmesi de ritm bulmamıza engel oldu. Savunmada da Dunston ile Pleiss’ın erken 4 faul alması savunma direncimizin beklentilerin altında kalmasına neden oldu ve düşük enerjili oynadığımız bu deplasmandan galibiyet çıkaramadık, play-off sıralaması açısından önemli bir kayıp yaşamış olduk.

https://youtu.be/oGBwtZ2F46o

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Yenilgisi Ardından Konuştu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi ilk maçında Panathinaikos OAKA’da konuk ettiği Maccabi Tel Aviv’e 87-91’lik skorla yenilerek …