Güncel Haberler

Bursaspor, Gran Canaria’ya Konuk Oluyor

7DAYS EuroCup B grubu 14. hafta mücadelesinde temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor, İspanya’da Gran Canaria‘nın konuğu olacak.

9 Mart Çarşamba günü saat 23:00’da başlayacak karşılaşmayı basketbol severler S Sport 2 ekranlarından izleyebilecekler.

Granca bu sezon EuroCup’ın flaş ekiplerinden biri. Koç Fisac’ın öğrencileri 13 maçtan 9 tanesini kazanmayı başardılar ve 2. sırada konumlanmış durumdalar. Buradaki son maçlarında Bourg’a konuk olmuşlar ve son nefeste 78-76 ile kaybetmişlerdi. Milli aranın ardından çıktıkları ilk resmi maçta ise Endesa sahnesinde Zaragoza’yı deplasmanda 76-86 ile yenmişlerdi. O maçta eski dost Shurna 24 sayı, 5 ribaund, Ennis 14 sayı ve Brussino 13 sayı, 5 ribaund, 4 asist ile öne çıkan isimler olmuşlardı.

Temsilcimiz ise rakiplerinden 2 maç eksiğiyle beraber şuana kanadar 4 galibiyet toplayabildi ve kendisine 9. sırada yer bulabildi, play-off yarışından sadece 1 galibiyet uzaktalar ve iddiaları devam ediyor. Koç Alimpijevic’in öğrencileri son olarak 3 Mart’ta erteleme maçında güçlü Bologna’ya konuk olmuşlar ve direnmelerine rağmen 98-94 ile kaybetmişlerdi. Haftasonu ise BSL sahnesinde Tofaş’ı deplasmanda 83-90 ile geçerek moral depolamışlardı. O maçta Needham 35 sayı ile MVP performansı göstermiş, Andrews 12 sayı, 4 ribaund ve Onuralp 12 sayı, 5 ribaund ile ona destek olmuştu. Yeni transfer Holland’ın ilk kez forma giymesi bekleniyor.

İki takım sezonun ilk yarısında ülkemizde karşılaşmışlar ve İspanyol ekibi temsilcimizi 74-85 ile farklı yenmişti. O maçta Bursa adına şuanda kadroda olmayan Freeman 17 sayı ve Dudzinski 16 sayı, 7 ribaund ile öne çıkarken, Granca’da ise Pustovyi 20 sayı, 7 ribaund ve Shurna 20 sayı ile en çok canımızı yakan isimler olmuşlardı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’da Başantrenörlük Koltuğunun Yeni Sahibi Serhan Kavut Oldu

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bursaspor İnfo Yatırım, koç Zdovc ile yolların ayırlmasının ardından …