Güncel Haberler

Alper Yılmaz, Fenerbahçe’nin Sitemine Cevap Verdi

Anadolu Efes genel menajeri Alper Yılmaz, Fenerbahçe Beko’nun sitemli açıklamalarına yanıt verdi.

Turkish Airlines Euroleague’de yapılan oylama sonrası Rus takımlarıyla oynanan maçların geçersiz sayılması kararı çıktı. Oynanan maçların sayılması ve sezon sonunda galibiyet yüzdesine göre sıralama oluşması için 6 kulüp, Rus takımlarının maçlarının sayılmaması için 7 kulüp oy verdi. Rus takımlarına karşı bu sezon yüzü gülmeyen Anadolu Efes, maçlar sayılmasın seçeneğine oy verirken Fenerbahçe Beko ise oynanan karşılaşmalar sayılsın seçeneğine oy vermişti. 

Akşam Gazetesi’ne konuşan Anadolu Efes genel menajeri Yılmaz, Rus takımlarının ihracı durumunda oluşacak Euroleague sıralama formatı için yapılan oylama ile ilgili şunları söyledi:

Oylama A lisansı sahip olan 13 kulüp arasında yapıldı. Euroleague çift devreli bir lig usulü gerçekleşen organizasyon. Bazı takımların 34, bazı takımların 32 maç yapması buna aykırı. Bizim mantığımıza yatmadı. Oy kullanan 13 takıma bakarsanız kendi durumları için hangisi daha iyi olacak şeklinde yöntem seçtiler.

Bizim de bu sistemde üçüncü olma şansımız var. Olympiakos ile aramız bir maça iniyor. Milano ile 2 maça iniyor. Performansımızı sergilersek ilk 4 içinde bitirme şansımız olacak. Bu durumlarda ev sahibi avantajını elde etmiş olacağız. Diğer seçenekte ise 3 maçlık farkı kapatma ihtimalimiz çok zor. Dolayısıyla hangisi bize daha yararlı, daha mantıklı olur diye bakarak karar verdik. 17 takıma karşı bir husumetimiz yok.

Olaylar niye bu noktaya gelmiş bunu da anlamış değilim. Türk takımlarının başarılı olması her zaman desteklediğimiz bir konu. Her yerde söylüyoruz. İkimiz birlikte başarılı olursak çok mutlu oluruz. Bir düşmanlık söz konusu olamaz. Fenerbahçe’nin kötü duruma düşmesini neden isteyelim. Böyle düşüncemiz yok.

Akşam Gazetesi

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …