Güncel Haberler

2021-22 Euroleague Fantasy Challenge 29.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague 29. hafta programı Perşembe günü başlayacak.

Euroleague Fantasy Challenge‘ın format değişikliğine göre Rus takımlarının askıya alma süreci devam ettiği için bu haftada da onlarla oynanacak maçlarda ilgili oyuncular ortalama puanlarını alacaklar. Ayrıca sınırsız takas yapma, takımda istediğimiz kadar değişiklik yapma şansımız var.

Gelin birlikte yeni takımımızı oluşturacak isimlere bakalım:

  • Jan Vesely (Fenerbahçe Beko): Sarı lacivertliler onun yokluğunda beklenenden daha az zorlandı diyebiliriz müthiş takım savunmasıyla. Ve maalesef geri dönüşü de uzamış durumda, gelen haberlere göre tekrar ufak bir sakatlık geçirdi. Normal şartlarda bu hafta da forma giyemeyecek ama CSKA ile maçları olduğu için, Fantasy Challenge’ın kuralları gereği onun 18.47’lik yüksek ortalama puanından faydalanmayı tercih edeceğim hatta onu kaptan yaparak 37 puanı cebime koyacağım garanti olarak.
  • Vladimir Lucic (FC Bayern Munich): Vesely’e benzer şekilde Lucic’i de kadroya katıyoruz çünkü bu hafta Rus takımı Kazan ile oynayacakları maç askıya alındığı için Sırp forvetin 16.41 puanlık ortalamasını direkt cebimize koyabileceğiz, yani garanti bir puanda daha ekliyoruz kasamıza.
  • Sasha Vezenkov (Olympiakos): Olympiakos’un bu sezon yakaladığı başarılı performansın en önemli parçalarından biri de kuşkusuz Bulgar forvet. Onun hücumdaki çok yönlü performansı bu hafta da Alba karşısında koç Bartzokas’ın en güvendiği opsiyonlardan biri olacak. Ortalaması olan 18 ve üstünde puan getirebileceğini tahmin ediyorum bu hafta da.
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): Efes, erteleme maçında Baskonia’ya kaybettikten sonra play-off sıralaması yolunda çok önemli bir maça çıkacak Monaco karşısında. O maçta da yine en önemli silahları MVP Micic olacak. Son 3 maçta ortalama 27.7 puan getirmiş bir ismi Monaco gibi savunması yumuşak, tempolu oynamayı seven bir takım karşısında kadroya almamak olmazdı.
  • Nando De Colo (Fenerbahçe Beko): Tıpkı Vesely ve Lucic’de olduğu gibi durum Fransız yıldızda da aynı. CSKA ile maç askıya alındığı için onun da ortalama puanını, 15.45’i cebimize direkt koyacağımız için onu kadromuza ekliyoruz.
  • Aaron White (Kızıl Yıldız): 6. adam olarak da kadromuza son haftalarda takımı ile beraber yükselişe geçen White’ı ekliyoruz. Amerikalı forvet son 3 maçında ortalama 19.7 puan elde etmişti ve bu maçta da Maccabi karşısında, taraftarların önünde iyi performansını sürdürüp, ortalamasını yakalayacağını düşünüyorum.

Yaptığımız değişikliklerden sonra takımımızın son hali bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …