Güncel Haberler

RESMİ: Yalovaspor’un Yeni Uzunu Ukrayna’dan (Analiz)

ING Türkiye Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Semt77 Yalovaspor, yeni uzununu Ukrayna’da buldu.

Geçtiğimiz günlerde Conklin ile yollarını ayıran Yalova ekibi, son olarak Ukrayna ekibi Budivelnyk forması giyen Alec Brown ile sezon sonuna kadar anlaştı.

2.16 metre boyunda olan 29 yaşındaki tecrübeli uzun Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline kadarki süreçte forma giyediği Ukrayna Ligi’nde 30 maçta ortalama 25.4 dakika görev almış, 10.6 sayı, %39.1 3sayı, 5.3 ribaund, 1.7 blok istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Kariyerinin büyük bir bölümünü İspanya’da geçiren Brown, Obradorio, Breogan, Estudiantes formalarını giymiş, Almanya’da Bonn ve Rusya’da da Nizhny Novgorod takımlarının formasını terletmişti aynı zamanda. Gelin birlikte tecrübeli oyuncunun teknik özelliklerine, artılarına eksilerine biraz daha yakından bakalım. Önce artılarla başlayalım. Brown her ne kadar 2.16 metre boyunda olsa da mobil bir uzun. Yüksek tempoda tam sahayı koşabilmesi ve dış şut tehditi ile 4 numarada bile süre alabiliyor. Özellikle ceza üçlükleri onun hücumdaki en önemli silahı diyebiliriz. Budivelnyk’de de maç başına yaklaşık 4 üçlük denemesi yapıyordu zaten. Onun bu dış şut tehditi sayesinde hücumda farklı saha yerleşimleri ve opsiyonlar çıkabiliyor ortaya. Evet çok güçlü ve atlet bir uzun değil ama yüksekliğini zamanlaması ve pozisyon bilgisi ile birleştirebildiği için aynı zamanda da iyi bir çember koruyucu, blok tehditi yüksek.

Gelelim eksilerine. Öncelikle topu yere vurabilme, yani yüzü dönük potaya atak edebilme ya da sırtı dönük birebirler gibi hücumda farklı silahlara sahip değil. İkili oyunlarda içeri ya da dışarı devrilerek üretime katkı verebiliyor, artı hücum ribaunlarından ikinci şans sayıları çıkarabiliyor. Ribaundlar demişken pozisyonu ve fiziğine göre orta halli bir ribaundçu, fiziksel teması fazla sevmemesi, potadan uzak oynaması da bunun nedenlerinden biri. İşin savunma tarafında ise iyi bir blok tehditine sahip olsa da ayakları ağır, ikili oyun savunmasında kısalar hatta çabuk uzunlar karşısında bile sorun yaşayabilen bir isim ki zaten belirttiğim gibi fiziksel teması fazla sevmediği için boyalı alandaki birebir savunması da vasat.

Brown halihazırda Yalova’nın as uzunu konumundaki Lee’den çok farklı özelliklere sahip bir uzun. Koç Güney’in elinde 4 numarada İlkan ve Mert gibi iki önemli yerli oyuncu varken, Brown’un da savunmadaki defolarını düşününce onu Lee ile birlikte oynatması pek olası görünmüyor. Lee’nin sürelerini dengelemek, Brown’un dış şut tehditini devreye sokarak gerektiğinde 5 dışarıda oynayıp Jones’un aktif penetrelerine daha fazla alan açmak onlar adına farklı opsiyonlar çıkarabilir ortaya. Sezonun market anlamındaki bu en kısır ve zor döneminde Brown gibi tecrübeli bir ismi kadroya katmak herşeye rağmen başarılı bir hamle. Savunmadaki defolarını 4 numaradaki isimlerin enerjisi ile kapatıp onu potadan biraz daha uzak kullanabilirse hücumda takıma değer katabilecek bir isim olur Yalova adına.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …