Güncel Haberler

İDDİA: Shengelia’nın Virtus Bologna Macerası Kısa Sürecek! (Analiz)

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası CSKA Moskova’dan ayrılarak İtalya şampiyonu Virtus Bologna ile anlaşan Tornike Shengelia hakkında önemli bir iddia ortaya atıldı.

Corriere Bologna gazetesinin haberine göre Gürcü yıldızın İtalyan ekibi ile kontratı sezon sonuna kadar ve bu kontrattan 600 bin Euro kazanacak. Ama bu kontratın tamamlanmasıyla, yani önümüzdeki yazdan itiberen İspanyol devi FC Barcelona ile en az 2 yıllık bir kontrat imzalayacak.

2.06 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli yıldız bu sezon Euroleague sahnesinde 15 maçta ortalama 25.2 dakika süre alırken 12.7 sayı, %34.1 3sayı, 4.7 ribaund, 2.5 asist, 14.1 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele ediyordu.

EDİTÖR YORUMU:

Gürcü yıldızın Euroleague seviyesinde gelmiş geçmiş en iyi 4 numaralardan biri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Baskonia’da yaptıklarından sonra CSKA’da da kalitesini kanıtlamış, sadece basketbol kalitesi ile değil, liderlik özelliği ve karakteri ile de farklı seviyelere çıkmış, figür isimlerden biri. Barça gibi koç Saras liderliğinde enerji, mücadele ve savunma odaklı bir takıma da tam olarak uyacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu sezon Hayes, Smits, Oriola gibi isimlerden dönem dönem iyi katkılar alsa da 4 numarada devamlılık yakalayamayan Barça’nın, eğer bu transfer resmileşirse gelecek sezon bir kademe daha güçleneceğini rahatlıkla söyleyebiliriz.

Hanga ve Claver gibi forvet rotasyonundaki dinamolarını kaybeden bir Barça adına, Shengelia müthiş bir ekleme olacak. Savunmada sert ve fiziksel oyunu, ribaundu alıp bir guard gibi dribblingle karşı potaya gidebilmesi sayesinde Barça’ya ciddi katkı verecektir. Elbette 4 numarada Mirotic’in de bulunması saha yerleşimi konusunda koç Saras’ı farklı düşüncelere itecektir ama pek tabi Shengelia ile Mirotic aynı beşte forvet pozisyonlarını paylaşabilirler. Yanlarında Calathes, Higgins ve Sertaç’ın olacağını düşündüğümüz bir beşin ne kadar büyük, heyecan verici ve rakipler için ne kadar can sıkıcı olacağını tahmin etmekte zorlanmıyoruz açıkçası.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Yannier, Play-Off Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Fenerbahçe Beko Genel Menajeri Derya Yannier, Turkish Airlines Euroleague play-off öncesi Fenerbahçe Televizyonu’nda yayınlanan 40+ …