Güncel Haberler

RESMİ: Euroleague’de Sıralama Formatı Netleşti (Fenerbahçe’ye yaramıyor, Efes yükseliyor)

Turkish Airlines Euroleague takımları geçtiğimiz hafta ortak bir karar alarak Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle 3 Rus kulübünün ligdeki durumlarının askıya alınmasına karar vermişti.

Bu kararla beraber en çok merak edilen konu ise askıya almanın son tarihi olan 21 Mart’tan sonra 3 kulübün bu sezon için ligden ihracı kesinleşirse sıralamanın hangi formatta olacağıydı.

Rus takımları hariç 15 kulübün yaptığı oylama sonucunda puan sıralamasının mevcut formatta devam edeceğine ve Rus takımlarıyla oynanan maçlarda alınan sonuçların sıfırlanacağına, yani Rus takımları bu sezonda hiç yer almamış gibi devam edileceğine karar verildi.

Gelen haberlere göre Fenerbahçe Beko oylamada mevcut galibiyet-mağlubiyetlerin korunarak sezona galibiyet yüzdesi modeli ile devam edilmesini öngören formattan yana oy kullanırken, diğer temsilcimiz Efes ise mevcut formatta devam edilip, Rus takımlarının bu sezonki tüm maçlarının sıfırlanmasını öngören seçenekten yana oy kullanmış.

Bu kararla beraber, eğer 21 Mart’a kadar Rusya ile Ukrayna arasındaki durum değişmez ve Rus ekiplerinin ihracı resmileşirse temsilcimiz Anadolu Efes bu takımlarla oynadığı 6 maçtan 4 tanesini kaybettiği karlı çıkan taraf olacak, 7. sıradan 5. sıraya yükselecek. Maalesef diğer temsilcimiz Fenerbahçe Beko ise bu takımlarla oynadığı 3 maçını da kazandığı için zararlı çıkan taraf olacak, 7. sıradan 10. sıraya gerileyerek play-off resminin dışında kalmış olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …