Güncel Haberler

FLAŞ: Shengelia’yı Virtus Bologna Kaptı! (Analiz)

7DAYS EuroCup ve İtalya Lega Basket Serie A‘nın güçlü şampiyonluk adaylarından biri olan Virtus Bologna, Hackett’ın ardından kadrosuna bir yıldız daha katıyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası Rus ekiplerinin Euroleague’den bu sezon tamamen ihraç edilmesi söz konusu ve Rus kulüplerinin yabancıları da ülkeyi terket ettiler zaten.

Bu isimlerden biri olan CSKA Moskova‘dan ayrılan Tornike Shengelia‘nın adı Valencia ile de anılıyordu ama İtalyan ekibi daha hızlı davrandı ve Gürcü yıldız ile BasketNews’un haberine göre sezon sonuna kadar geçerli bir kontrat aldılar ve eğer Virtus Bologna Euroleague bileti kaparsa kontrat gelecek sezon için de devam edebilecek. CSKA’nın yıldız oyuncunun devam eden kontratı hakkında kolaylık sağlaması bekleniyor.

2.06 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli yıldız bu sezon Euroleague sahnesinde 15 maçta ortalama 25.2 dakika süre alırken 12.7 sayı, %34.1 3sayı, 4.7 ribaund, 2.5 asist, 14.1 verimlilik puanı istatistikleri ile mücadele ediyordu.

EDİTÖR YORUMU:

Shengelia son yıllarda Euroleague’in en değerli 4 numaralarından biri hatta belki de pozisyonunun en iyi oyuncusuydu. Bu sezon da sakatlıklarla boğuşmasına rağmen son dönemde kendisine gelmiş ritmini bulmuştu. Açıkçası Virtus Bologna’nın Euroleague’deki transfer döneminin bitmesinden ve bu krizden çok iyi faydalandığını söylemek lazım, bu konuda İtalyan ekibinin yönetimini tebrik etmek lazım.

Gürcü yıldız EuroCup seviyesinde ciddi anlamda fark yaratabilecek bir isim. Yüksek enerjisi, sertliği, ribaundlardaki etkinliği ve topu yere vurabilen, takımını açık alanda bir guard gibi koşturabilen bir forvet olması gibi müthiş özellikleri var ki hem hücumda hem de savunmada alçak postta çok etkili olması koç Scariolo’nun elini ciddi anlamda güçlendirecektir. Hackett, Cordinier, Shengelia, Weems, Jaiteh beşinin sahada olduğu anlarda savunmada rakiplere kabus yaşatacaklarını söylemek yanlış olmayacaktır.

Hackett’ın ardından bu hamleyle beraber Virtus Bologna’nın şampiyonluk yolunda çok büyük bir adım attığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Artık koç Scariolo’nun elinde her pozisyonda Euroleague seviyesinde yıldızlar var. Tecrübeli koçun yönetiminde bu kadroyu en verimli şekilde kullanarak EuroCup’da şampiyonluğa ulaşacaklarını düşünüyorum ki daha henüz transfer dönemi bitmedi 😉

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Beşiktaş’ın Rakiplerinden Lions, NBA Patentli Nwaba ile Anlaştı!

BKT EuroCup‘da temsilcimiz Beşiktaş ile aynı grupta yer alan London Lions kadrosunu NBA patentli bir …