Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 28. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de 28. hafta programı geride kaldı.

Tam COVID belasından kurtulmaya başladık derken bu kez de Rusya’nın Ukrayna’yı işgali patlak verdi ve bunun da Euroleague’de etkisi net olarak hissedildi. 21 Mart’a kadar tüm Rus ekiplerinin maçları askıya alınmış durumda.

Bu nedenle de bu hafta Unics Kazan-Asvel, Maccabi-Zenit ve CSKA-Real Madrid oynanmadı.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Bartzokas’ın ikinci Olympiakos dönemi tam da yönetimin beklediği şekilde geçiyor. Yunan koç kulübü kötü günlerden çıkardı ve bu sezon önemli ilk 4 yarışçılarından biri haline getirdi. Sezonun ilk bölümünde kendi sahalarındaki yenilmez performansla dikkat çekerken ilerleyen haftalarda deplasmanda da iyi sonuçlar aldılar ve bu hafta da o etkili performanslardan birine imza attılar. Dorsey’nin skorer oyunu eşliğinde müthiş bir hücum performansı sergileyerek Bayern gibi evinde yenilmesi zor bir takımı 88-98 gibi net bir skorla geçerek çıkışlarını sürdürdüler ve alkışlarla haftanın takımı ödülünün de sahibi oldular.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Bu sezon Barça, Euroleague’in en istikrarlı ve dominant takımı diyebiliriz rahatlık. Özellikle ezeli rakipleri Real’e de net olarak üstünlük kurmalarıyla beraber liderlik yarışında sadece teknik olarak değil, psikolojik olarak da çok öndeler bir çok takımdan. Ayrıca koç Saras’ın müthiş mentörlüğü sayesinde bir çok oyuncu da bu başarılı dönemde seviye atlamış durumda. Sezon içerisinde takıma dahil olan, NBA’de aradığını bulamayan Avustralyalı yıldız Dante Exum da bu isimlerden biri. 28 Şubat’ta biten kontratının sezon sonuna kadar uzatılmasının hemen ardından çıktığı bu maçta da kalitesini konuşturdu. 30 dakika sahada kalırken 2-3 3sayı, 5-6 2sayı isabetleriyle 22 sayıya ulaşırken istatistiklerine 5 ribaund ve 2 asist de ekleyerek 31 verimlilik puanına ulaştı. Bu istatistikler de ona haftanın MVP’si ödülünü getirdi.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Dante Exum (FC Barcelona): 22 sayı, 2-3 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, 31 verimlilik
  • Luka Mitrovic (Kızıl Yıldız): 18 sayı, 6-8 2sayı, 5 ribaund, 24 verimlilik
  • Vasilije Micic (Anadolu Efes): 24 sayı, 3-10 3sayı, 2 ribaund, 3 asist, 23 verimlilik
  • Tyler Dorsey (Olympiakos): 25 sayı, 4-4 3sayı, 1 asist, 22 verimlilik
  • Malcolm Delaney (Olimpia Milano): 15 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 19 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …