Güncel Haberler

Koç Ene ve Kaptan Oğuz, Yunanistan Mağlubiyeti Sonrası Açıklamalarda Bulundu

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemelerinde A Milli Takımımız konuk ettiği Yunanistan‘a 67-76’lık skorla kaybetmekten kurtulamadı.

Karşılaşmanın ardından koç Orhun Ene açıklamalarda bulundu:

Öncelikle buradaki iyi atmosfer ve harika desteğin karşılığını veremediğimiz için üzgünüz. Yunanistan’a karşı oynadığımız bu tarz maçlar bizim kültürümüzde epey önemli. Biz iyi bir takımız ancak onlar da saygı duymamız gereken güçlü bir rakipler. Maçı kazanmak istedik ve bu hedefle oynadık ancak kazanmak için gerekli enerjiyi ortaya koyamadık. Maçın başından itibaren bir potansiyel ortaya koyduk ancak çok top kaybettik, çember altında çok kaçırdık. Bu da maçın ilk yarısını olumsuz etkiledi. Üçüncü çeyreğe çok iyi başladılar. Biz de dördüncü çeyreğin başında enerjik bir görüntü çizdik. Fikstür oyuncular için çok zorlayıcıydı. Shane Larkin 10 günde 6. maçını oynadı. Bunların hepsi de kritik maçlardı. O enerjiyi kaybettik ve doğru kararları veremedik; bu da bize pahalıya mâl oldu. Bu kulvarda mücadele etmek kolay olmayacak. Yunanistan’daki ilk maçı kazanmamız lazımdı. O maç bu akşamkinden çok daha farklıydı. Oyuncularımız bu fikstür sebebiyle çok iniş çıkış yaşadı.

NTV

Kaptan Oğuz Savaş ise şu ifadeleri kullandı:

Ufak hatalar maça mâl oldu. 2 maçı da aynı şekilde kaybettik. Yine basit hatalar yaptık. 15 sayı geri düşüp ardından geri geldikten sonra enerjimiz de düştü. Yorgunlukla basit top kayıpları yaptık. Bütün bunlar bize pahalıya mâl oldu. Mücadele kısmında herkes elinden gelenin en iyisini sahaya koydu. Keşke bu seyirciye bir galibiyet hediye edebilseydik. Bunu hak ediyolardı. Üzgünüz. Bir üst tura çıkmak için 2’de 2 yapmamız lazım. Bu maçları kazanıp çıkmak için ne gerekiyosa yapacağız. Başka bir hesap yapacak durumumuz yok, 2’de 2 yapıp çıkmaya çalışacağız.

NTV

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …