Güncel Haberler

Analiz: Millier, Yunanistan’a Bir Kez Daha Kaybetti

2023 FIBA Dünya Kupası Avrupa elemeleri B grubu 4. maçında A Milli Takımımız, Sinan Erdem’de konuk ettiği Yunanistan‘a 67-76’lık skorla yenilmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Yunanistan 3 galibiyet alarak liderlik koltuğunda oturmaya devam ederken, milli takımımız ise tek galibiyette kaldı ve maç fazlasıyla 2. sırada yer aldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Yunanistan’da Dimitrios Agravanis 22 sayı, 4-7 3sayı, 11 ribaund, 3 asist ile yıldızlaşırken, Georgios Papagiannis 21 sayı, 8-12 2sayı, 9 ribaund, 2 asist ve Dimitris Moraitis 10 sayı, 2 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Türkiye’de ise Shane Larkin 16 sayı, 3 ribaund, 6 asist, Melih Mahmutoğlu 15 sayı, 2 ribaund, Metecan Birsen 12 sayı, 13 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ve Buğrahan Tuncer 10 sayı, 2 ribaund, 4 asist ile direnen başlıca isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Milliler maça boyalı alanda üreterek başladı. Savunmada da taraftar desteğini arkamıza alarak sert ve agresif bir oyun ortaya koyduk ve 3 dakikanın ardından sayı izni vermedik Yunanistan’a. Ancak Agravanis’in enerjisi ile hücumda kendilerine geldiler. Hem ribaundlarda hem de birebirler ile 4 numaradan canımızı çok yaktı. Biz de Metecan’ı onun karşısına koyarak üretimi sürdürdük. İlk çeyrekte dengeli bir oyun izledik ama millilerimiz 15-17 geride tamamladı. İkinci çeyrekte kenardan gelen Furkan’ın her iki pota altında da ortaya koyduğu mücadele daha doğrusu savaş sayesinde üstünlüğü koruduk. Buğrahan’dan gelen kritik üçlükle de hücumda nefes aldık. Bu enerjiyle 5 sayı öne geçsek de pota altında Papagiannis ile Agravanis ikilisini durdurmadık. Onların skorer oyunu sayesinde Yunanistan önce farkı kapattı sonra da öne geçti ve devreye 33-36 geride girdik maalesef.

Üçüncü çeyreğin başında Melih’den aradığımız üçlükler üst üste geldi. İlk maçta şapkadan Mouratos’u çıkaran Yunanistan bu kez de Moraitis devreye girdi, onun bulduğu kritik üçlüklerle farkı 6 sayıya çıkardılar. Sonrasında pota altını iyi kullanan, yine Agravanis ile Papagiannis ikilisini devreye soktular, farkı da ilk kez 27. dakikada çift hanelere çıkardılar. Çeyreğin sonuna doğru gereksiz bir telaş içine giren ve panik atışlarına yönelen milliler acemice davrandı açıkçası. Tecrübeli oyunculardan kurulu Yunanistan da bu durumumuzu çok iyi değerlendirdi ve son çeyreğe 46-62 gibi önemli bir üstünlükle girdi. Final çeyreğine taraftarı arkasına alarak, savunmada müthiş bir agresiflik ile giren millilerimiz 14-0 gibi harika bir seri yakaladı, farkı eriterek maça ortak oldu. Ama Yunanistan yine Agravanis kozunu devreye soktu ve kritik yerlerde nefes alarak direncimizi kırdılar. Son bölümde yine kötü tercihler yapan millilerimiz karşılaşmadan 67-76’lık skorla mağlup ayrıladılar maalesef.

Agravanis ve Papagiannis’in ilk maçta da canımızı çok yaktığını görmüştük. Açıkçası koç Ene ve ekibinin bu iki isme karşı boyalı alanı korumak adına en azından alan savunmasını daha kararlı denemesini beklerdik ki 1-4 yani Sloukas’a baskı ve diğer 4 kişinin kutu alan savunması yaptığı sistem de denenebilirdi. Ayrıca maalesef ne Metecan ne Samet ne de Sadık Emir savunmada beklentilerimizi karşılayamadı, bir kez daha milli takımımızın 4 numarada ciddi eksiği olduğunu gördük. Maalesef kalan 2 maçı da kazanmamız şart oldu, son pencerede iki final maçına çıkacağız.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

FIBA Dünya Sıralaması: ABD Yeniden Zirvede ve Maalesef Türkiye İlk 20 Sıranın Dışında…

2023 Dünya Kupası’nın sona ermesinin ardından FIBA da Dünya Sıralaması’nı turnuvada alınan sonuçlara göre güncelledi. …