Güncel Haberler

FLAŞ: Euroleague, Rus Takımlarının Maçlarını Askıya Aldı!

Turkish Airlines Euroleague yönetimi Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sonrası devam eden gerginliğin ardından önemli bir karara imza attı.

Bildiğiniz üzere daha önce Euroleague’de mücadele eden Rus takımları CSKA Moskova, Unics Kazan ve Zenit, lige 1 ay ara verilmesini talep etmişti.

Ancak Euroleague bu talebi kabul etmediği gibi daha flaş bir karar aldı ve Rus ekiplerinin fikstürdeki tüm maçlarını askıya aldığını duyurdu. Ayrıca Ukrayna işgali ve kriz çözülmezse Rus ekipleriyle oynanacak tüm maçlar kesin olarak ipta edilecek ve daha önce oynanan maçlar da oynanmamış sayılacak.

EuroLeague’in açıklamasında yer alan ifadeler:

1. Rusya Federasyonu takımlarının Turkish Airlines EuroLeague (CSKA Moskova, UNICS Kazan, Zenit St. Petersburg) ve 7DAYS EuroCup’taki (Lokomotiv Kuban Krasnodar) katılımlarının dondurulmasına karar verildi.

2. Euroleague Basketball meseleyi incelikle ele almaya devam edecektir. Durum olumlu yönde ilerlemezse, liglerin sıralamasını yapılandırmak için Rus takımlarına karşı tüm normal sezon maçları iptal edilecek. Euroleague Basketball ve kulüpleri, her türlü şiddet veya savaş eylemine karşı barışa olan sıkı bağlılıklarını yineleyecek ve seslerini, organizasyonun ve takımlarının özünde yer alan değerleri, saygıyı, kapsayıcılığı ve çeşitliliği teşvik etmek için kullanmaya devam edeceklerdir.

Euroleague

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …