Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Erteleme Maçında Belgrad’dan Çıkamadı

Turkish Airlines Euroleague 19. hafta erteleme maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘a 74-69’luk skorla yenilmekten kurtulamadı.

Bu sonuçla Kızıl Yıldız 25. maçında 10. kez kazanırken, Fenerbahçe Beko ise 24. maçının ardından 12 galibiyette kaldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Sırp ekibinde Nikola Kalinic 11 sayı ile yegane çift haneli skor üretebilen isim olurken, Dejan Davidovac 9 sayı, 6 ribaund, Ognjen Dobric 9 sayı, 2 asist, Luka Mitrovi 9 sayı, 6 ribaund ve Ognjen Kuzmic 8 sayı, 5 ribaund ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Sarı lacivertlilerde ise Danilo Barthel 15 sayı, 2 asist, Marko Guduric 14 sayı, 3 ribaund, Devin Booker 11 sayı, 7 ribaund ve Dyshawn Pierre 11 sayı, 4 ribaund, 3 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Kızıl Yıldız maça beklendiği gibi savunmada agresif ve sert bir şekilde başladı, temsilcimiz tam 4 dakika boyunca skor üretemedi bu örülen duvar karşısında. Sırp ekibi hücumda da pas trafiğini kurarak verimli oynayarak başladı. Kenardan gelen Guduric hücumda sorumluluk aldı ve onun liderliğinde daha üretken oyanayan temsilcimiz skora hemen ortak oldu, ilk çeyreği 20-18 geride tamamladık. İkinci çeyrekte de Kızıl Yıldız’ın sert savunması devam ederken maalesef ribaundlarda da üstünlüğü ele geçirdi. Savunmada onları zorlayamayadık ve kolay sayılar bulmaya da devam ettiler. En iyi yaptığımız ikili oyun savunmasındaki adam değişimlerine karşı verimli hücum ettiler ve farkı çift hanelere çıkardılar. Neyse ki çok geç olmadan savunmada vidaları sıktık ve farkın daha fazla açılmasına engel olduk, soyunma odasına 41-37 geride girdik.

İkinci yarıya da ilk yarının sonunda bıraktığı yerden, sert savunma ile başlayan temsilcimiz Guduric’in skorer oyunuyla da, özellikle penetreleriyle de maça yeniden ortak oldu, skora eşitlik geldi. Kızıl Yıldız da Kalinic’i devreye soktu. Ama biz Pierre ve Barthel’i alçak postta çok iyi kullandık, uzun bir sürenin ardından öne geçtik ve son çeyreğe de 59-60 önde girmeyi başardık. Final çeyreğine maalesef hücumda sıkıntılı başladık, yine kısır kaldık. Bunu iyi değerlendiren Kızıl Yıldız taraftar desteğini de arkasına aldı ve savunmayı yeniden maç başındaki sertlik seviyesine taşıyarak temsilcimizin kolay sayılar bulmasına engel oldu. Son maçlarda olduğu gibi yine İsmet kritik bir üçlükle nefes almamızı sağladı adeta, maça bir kez daha ortak olduk. Ancak son bölümde Kalinic’in hücumda sazı eline alması ve tecrübe faktörünü net oarak ortaya koymasıyla beraber Sırp ekibi farkı yeterli seviyede koruyarak evinde hata yapmadı ve kazanmayı başardı.

Sarı lacivertliler de en merak edilen soru De Colo ve Vesely iyileştikten sonra takıma nasıl adapte olacaklarıydı. Ve maalesef 5 maçlık galibiyet serisi yakalamış bir takımken De Colo’nun dönmesiyle üst üste 2 maçı kaybeden bir takım oldular. Özellikel Guduric’in hücumdaki organizatör rolünden uzaklaşması ve Henry’nin savunmadaki topa baskı faktörünün eksikliği temsilcimizin bu mini düşüşü yaşamasını sağladık. Umarız bu düşüş uzayarak bir seriye dönüşmez çünkü play-off yarışı adına çok kritik bir viraja giriyoruz ve evet Fenerbahçe’nin her parçasına ihtiyacı var ama koç Djordjevic’in gerekiğinde isimlerden bağımsız olarak sistemi koruyacak yolları da bulması lazım…

https://youtu.be/ELYnAa7wKVI

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …