Güncel Haberler

Alper Yılmaz, Micic ve Larkin’in Transferleri Hakkında Önemli Açıklamalar Yaptı

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Anadolu Efes‘in genel direktörü Alper Yılmaz, beIN Sports’a önemli açıklamalarda bulundu.

Anadolu Efes‘in iki yıldız guardı Shane Larkin‘in Real Madrid ile anlaştığı ve Vasilije Micic‘in NBA’e gideceği konusundaki haberlere dair de önemli açıklamalarda bulundu.

İspanyol medyasında çıkan Larkin’in Real Madrid ile anlaştığı yönündeki haberler hakkında konuşan Yılmaz şu ifadeleri kullandı:

Shane Larkin’in Real Madrid ile anlaştığını haberlerini o gece ben de gördüm. Larkin’in menajeriyle konuştum. Hatta o aradı ve böyle bir şeyin kesinlikle olmadığını söyledi. Shane Larkin de zaten biz söylemeden kendisi rahatsız olduğu için bu konuda bir açıklama yaptı. Ertesi gün de Real Madrid’in GM’i beni aradı. Kesinlikle görüşmediklerini ve herhangi bir görüşme olursa zaten size haber veririz dedi. Shane Larkin ile Real Madrid arasında görüşme olmadığını düşünüyorum ama sezon sonu sözleşmesi bitecek çok oyuncumuz var, NBA opsiyonu bulunan oyuncularımız var. Sezon sonunda serbest kalan oyuncular da istedikleri takımla görüşmeye açıklar. Biz tabii ki kadromuzu korumaya çalışacağız ama oyuncuların tercihlerini anlayışla karşılamalıyız. Bize verdiği hizmetlerden dolayı hepsine teşekkür etmemiz gerekiyor. Ama şu anda hepimizin hedefi EuroLeague’de play-offlara kalabilmek, bu yarışı en iyi yerde bitirebilmek. Şu anda konstrasyonumuz o yönde. Zaten oyuncular hep oynadıkları sezonun parasını kazanırlar. O yüzden iyi bir yerde bitirebilmek onlar için de önemli olacaktır. Sezon sonunda kadromuzun ne kadarını tutabiliriz, ne kadarını tutamayız göreceğiz.

beIN Sports

Takımın yıldızları Shane Larkin ve Vasilije Micic arasındaki uyum hakkında da konuşan Alper Yılmaz, “Bu takım üç senedir bir arada ve herkes ne yapacağını biliyor. Bu takımı sezon başında bir arada tutabilmemizin nedenlerinden biri de birlikte oynamayı seviyor olmaları. Micic ve Larkin arasında uyum sorunu olduğu kısmına katılmıyorum ama istediklerini sahaya yansıtabildiler mi diye baktığımızda yanıstamadıkları maçlar oldu. İkisi de bizim için çok önemli oyuncu. Avrupa’da bir araya gelebilecek çok nadir oyunculardan ki tek başlarına bir takımda olsalar o takımı da rahatlıkla bir üst seviyeye taşıyabileceklerini düşünüyorum. İkisini bir arada tutabilmek bizim için önceliğimizdi ve bunu becerdik ama takım ikisinden ibaret değil. Larkin ve Micic’in uyumu kadar Beaubois’ın doğru zamanda doğru şutları sokabilmesi, Moerman’ın ribaund, savunma katkısı, James Anderson’ın 5 dakikada olsa katkısıyla, uzunlarımızın şut ve mücadele katkısıyla da alakalı. O yüzden sahada beş kişi oynuyoruz. Larkin ve Micic bu takımın en önemli oyuncularından. Onlar iyi oynadıkları zaman işimiz çok daha kolay ama ben ikisinin de savunma tarafının daha iyi olduğu maçları daha rahat kazandığımızı düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Larkin ve Micic’i takımda tutmak için fedakarlık yapmak zorunda olduklarını söyleyen Yılmaz, “Avrupa’nın en iyi iki oyun kurucusunu kadroda tutabilmek için fedakarlığa girmek zorundasınız. Şartlar ne olur bilmiyorum. O rakamlara tekrar çıkabilir miyiz bilmiyorum. Bu bizim yönetim kurulumuzun vereceği bir karar. Eğer bana böyle bir yetki verirlerse tabii ki memnuniyetle onlarla görüşmek için hemen iletişime geçerim. Ama şu anda o noktada değiliz. Eğer bu karar verilirse biz teklifimiz yaparız. Hangi takıma giderlerse gitsinler aynı düzeyde pahalı olacaklarını söyleyebilirim. İnşallah bizde kalmayı seçerler. Biz bütün oyuncularımızla çok mutluyuz. Takımda seneye 1-2 değişiklik olması normaldir ama bunun hangi seviyede, hangi oyuncuda olacağını şu anda kestiremiyorum” sözlerini söyledi.

Savunmanın önemine değinen Yılmaz, “Hücumda çok opsiyonlu bir takımız. 1 numaradan 5 numaraya kadar risk edebileceğiniz bir oyuncumuz yok. Kendi sayısını yaratabilecek de çok oyuncumuz var. Sadece tek oyuncunun yaratıcılığına da bağlı değiliz. Hücumda formsuz bir günde şutları sokamazsınız o ayrı ama hücumda sıkıntılı olduğumuz çok maç yok. Biz savunmayı daha iyi yapabildiğimiz, kolay sayı yemediğimiz maçlarda moralimiz de yükseliyor ve daha rahat hücuma çıkıp sayı bulabilen bir takımız” ifadelerini kullandı.

Alper Yılmaz, Micic hakkında çıkan NBA haberlerine de değindi ve, “Vasilije Micic’in bize sezon sonunda NBA’e gideceğini bildirdiği haberi doğru değil. Zaten Micic’in böyle bir şeyi bildirmeye ihtiyacı yok. Biz, Micic’le geçen sezon anlaşırken NBA opsiyonlu anlaştık. Sezon sonu NBA’e gitmek isterse bu, onun takdiri olacak ama bunun zamanı da Temmuz ayı. Şimdiden ben NBA’e gidiyorum diyemez. Zaten NBA ile şu anda görüşebilmesinin imkanı yok. NBA kurallarına göre şu anda bu transferi gerçekleşebilmesinin imkanı yok. Ayrıca hakikaten belki de en büyük şanslarımızdan bir tanesi takımdaki oyuncuların hepsi düzgün karakterler. Yani öyle arkadan görüşerek ben gideyim diyecek insanlar değiller. Doğru zamanda, doğru kişilerle görüşmeyi bekleyeceklerdir. Şu anda da doğru zaman değil. Şu zaman lige konsantre olmamız, her maçın her topa konsantre olmamız gereken zaman. O yüzden hepsinin kafasında oynadıkları maçları kazanmak vardır diye düşünüyorum” dedi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …