Güncel Haberler

Analiz: Kızıl Yıldız – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 19. hafta erteleme maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Belgrad’da Kızıl Yıldız‘a konuk olacak.

27 Şubat Pazar günü saat 23:00’da başlayacak karşılaşma öncesinde ben de sizler için kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları alt başlıklarıyla bir analiz hazırladım, keyifli okumalar.

Kritik Eşleşme:

Fenerbahçe Beko‘nun eski yıldızlarından Nikola Kalinic ile temsilcimizin yeni yıldızlarından Dyshawn Pierre 3 numara pozisyonunda müthiş bir kapışma vaadediyorlar bu maçta.

Kalinic adına eski takımına karşı oynauacağı için özel bir gece olacak elbette. Sarı lacivertli formayı tam 5 kere giymiş, üst üste 4 kere Final Four, 3 kere final oynama başarısını göstermiş ve 2017’de de kupayı kaldıran takımın önemli bir parçası olmuştu. Şuanda ise Kızıl Yıldız’ın liderliğini üstleniyor bu sezon yakaladığı 13.0 sayı, 3.7 ribaund, 3.5 asist istatistikleriyle ki maç başına 30 dakika süre alıyor ve ligin en çok süre alan 6. ismi konumunda.

Kalinic’in çok yönlü oyunu ve tecrübesi karşısında Pierre de zorlu bir sınav verecek temsilcimiz adına. Bu sezon Euroleague’in en sert ve iyi savunmacılarından biri olan Kanadalı forvet, 7.5 sayı, 4.5 ribaund ortalamalarıyla mücadele ediyor. İki takımın sezonun ilk bölümündeki karşılaşmalarında temsilcimiz geriden gelerek kazanmış ve Pierre 13 sayı ile takımımızın en skorer ismi olmuştu ki aynı zamanda onun savunması karşısında zorlanan Kalinic de tam 6 top kaybı yapmıştı. Fenerbahçe ondan bir kez daha benzer bir performans bekliyor.

Galibiyetin Anahtarları:

Euroleague tarihindeki ilk Pazar karşılaşmasında, 19. hafta erteleme maçında, Kızıl Yıldız temsilcimiz Fenerbahçe Beko’yu konuk ödecek. İki takım da 48 saat önce yaşadıkları mağlubiyetlerin ardından bu maça çıkacaklar.

Sırp ekibi ligin en iyi savunma yapan takımlarından biri, ortalama 74 sayıya izin veriyorlar sadece. Ancak son dönemde bu müthiş savunma performanslarından biraz uzakta kaldılar, son 3 maçta rakipler onların potasına ortalama 82.3 sayı gönderdiler. Ayrıca rakipler maç başına 10.0 3 sayı isabetini %50 gibi yüksek bir yüzdeyle buldular o son 3 maçta. Kızıl Yıldız ikilik atışlarda %53.1 gibi önemli bir yzüdeye sahip ve maç başına topladıkları 10.8 hücum ribaundu ile de bu alanda 4. sıradalar. Bu maçta da kazanmak istiyorlarsa ikinci şans sayıları yani hücum ribaundları onlar adına çok önemli olacak.

Fenerbahçe’de De Colo döndü ve 2 aydır forma giyemeyen Vesely’nin de durumu maç saatinde belli olacak. Barthel de Cuma günü formasına kavuştu ama takımın 5 maçlık galibiyet serisi yakalamasına liderlik eden isimlerden Henry’den yoksun oynadıkları Monaco deplasmanında serilerinin sona ermesine de engel olamadılar. Takımın İsmet’in biraz daha sorumluluk almasına ihtiyacı var ki De Colo’nun da Henry’nin yokluğunda hücumu daha iyi ve verimli şekilde organize etmesi şart. Ancak Fenerbahçe’nin Monaco karşısında hücumdan çok savunmada zorlandığını da belirtmek lazım, tam 92 sayı gördüler potalarında ki bu sezon en çok yedikleri sayıydı bu aynı zamanda. Temsilcimizin bir kez daha böyle kötü savunma yapma lüksü yok ve bu zorlu deplasmanda en yüksek enerji ile oynayıp, mücadele seviyesini 5 maçlık serideki noktalara taşımaları gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …