Güncel Haberler

Analiz: AS Monaco – Fenerbahçe Beko

Turkish Airlines Euroleague 27. hafta mücadelesinde temsilcimiz Fenerbahçe Beko, Fransız ekibi AS Monaco‘ya konuk oluyor.

25 Şubat Cuma günü saat 22:00’da başlayacak karşılaşma öncesi sizler için kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları alt başlıklarını içeren bir maç önü hazırladım, keyifli okumalar.

Kritik Eşleşme:

Play-off yarışında önemli bir viraja giren iki formda takımın karşılaşmasında aynı zamanda Euroleague tarihine damga vurmuş iki skorerin düellosuna da sahne olacağız. Her ne kadar maç içerisinde direkt eşleşecekleri anlar sınırlı olsa da aralarında skor düellosunu kimin kazanacağı maçın da sonucuna direkt olarak etki edecek diye düşünüyorum.

Monaco adına Mike James kariyerinin en olgun ve verimli sezonlarından birini geçiriyor. Evet belki skorer performansı üst düzeyde değil ama diğer sezonlara göre daha istikrarlı olduğu bir gerçek. 16.1 sayı ortalaması ile oynarken aynı zamanda 5.9 asist ile de Brown’un ardından ligin 2. sırasında yer alıyor. Ayrıca bu kadar fazla topla oynayan bir guard için sadece 2.6 top kaybı ortalamasına sahip olması da çok değerli. Özetle Monaco’da koç Obradovic ile birlikte çok mutlu James ve temsilcimiz Fenerbahçe’nin de bu maçta en çok canını sıkacak isim olacak kuşkusuz.

Fenerbahçe Beko cephesinde ise uzun süredir beklenen Nando De Colo sahalara geri dönüyor. Elbette maç eksiği var ve ritm bulması zaman alacaktır ama özellikle Henry’nin de olmadığını düşünürsek bu maçta sorumluluk alması sürpriz olmaz. EUroleague tarihinin elit skorerleri arasına girmeyi başarmış olan tecrübeli Fransız yıldız bu sezon pek beklentileri karşılayamadı, sadece 12.1 sayı, 4.0 asist ortalamaları ile oynuyor. Ama onun sahada olması ve topa yön verip, takıma liderlik etmesi bile Fenerbahçe adına çok ama çok değerli. Starks ve İsmet ile beraber süreleri paylaşacaklar henüz %100 durumda olmadığı için. Onun sahada ne kadar kalabileceği ve o süre boyunca da özellikle yarı sahada skor üretimi konusunda ortaya koyacağı verimlilik temsilcimiz adına belirleyici faktörlerden biri olacak.

Galibiyetin Anahtarları:

Guard rotasyonunda sahip olduğu derinli Monaco adına önemli faktörlerden biri olacak bu maçta. Westermann’ın da sakatlıktan dönmesiyle koç Obradovic’in eli iyice güçlenmiş oldu. Elbette Fransız yıldızın önemli derecede maç eksiği var ama onun sürelerini dengeleyecek Lee, Ouattara, Andjusic gibi başka değerli opsiyonlar da var. Özellikle temsilcimizin Henry ve Melih’den yoksun olduğunu düşünürsek bu avantajı kullanmak için ellerinde her türlü malzeme olacak diyebiliriz. Fenerbahçe’nin güçlü takım savunmasına karşı başta James olmak üzere üretimi en üst seviyeye çıkarmaları gerekiyor galibiyet için.

Temsilcimiz adına ise yine 1 numaradan gelecek katkı kritik önem taşıyor. Son dönemde sakatlıklardan en çok çeken takım olan sarı lacivertlierde 2 aydır farklı oyuncular öne çıkıyor ama tabi çoğunlukla Guduric’in sazı eline alarak takımın liderliğine soyunduğunu da gördük. Bu maçta De Colo’nun dönecek olmasıyla beraber Henry’nin yokluğunu daha az hissedeceklerdir ki Melih’in yokluğunda da Starks, İsmet, Şehmus üçlüsünün rotasyona daha fazla girmesi de beklenebilir. Monaco gibi agresif savunma yapan ve rakipleri en çok top kaybına zorlayan 3. takım (13.7) konumundaki bir ekibe karşı 1 numaradan istikrarlı katkı alabilmemiz çok ama çok kritik olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Ataman, Maccabi Zaferi Sonrası Açıklamalarda Bulundu

Turkish Airlines Euroleague play-off serisi 4. maçında Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Maccabi Tel Aviv‘i 88-95’lik skorla geçmeyi başardı …