Güncel Haberler

Analiz: Anadolu Efes – Maccabi Tel Aviv

Turkish Airlines Euroleague 27. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Maccabi Tel Aviv‘i konuk edecek.

24 Şubat Perşembe günü saat 20:30’da başlayacak play-off yarışı açısından bu önemli karşılaşma öncesinde ben de her zaman olduğu gibi kritik eşleşme ve galibiyetin anahtarları başlığı altında bir analiz hazırladım. Keyifli okumalar.

Kritik Eşleşme:

Son 2 sezonda olduğu gibi bu sezon da Anadolu Efes sisteminin temelinde guardların etkinliği yer alıyor ve bu alanda da öne çıkan isim kuşkusuz Shane Larkin. Süper yıldız sezona yavaş bir giriş yapmış olsa da son dönemde çok formda. Takımının Türkiye Kupası’nı kazanmasında da büyük rol oynadı. Sürati, mesafe tanımayan yüksek yüzdeli üçlükleri ve ikili oyunlarda özellikle uzunları çok iyi beslemesi sayesinde Euroleague’in MVP adaylarından da biri. 14.8 sayı, 3.1 ribaund, 5.3 asist, 1.4 top çalma, 19.6 verimlilik gibi çok önemli sezon ortalamalarına sahip ve son 2 galibiyette 22.5 sayı, 8.5 asist ortalaması ile oynadığının da altını çizelim.

Maccabi’nin lideri ise tartışmasız Scottie Wilbekin. Larkin öncesi milli takımımızın devşirme yıldızı konumundaki Amerikalı oyun kurucu bu sezon da beklentileri karşılayan bir performans sergiledi ve onun takıma liderlik edip, skor yükünü çektiği son dönemde Maccabi’nin çok daha başarılı olduğunu gördük. Bu maçta Evans’dan da faydalanamayacakları için süreleri ve sorumluluğu bir kat daha artacaktır. Sezon ortalamaları 16.0 sayı, 2.2 ribaund, 4.2 asist, 1.6 top çalma, 15.9 verimlilik puanı. Ama son 3 maçta 21.0 sayı ortalaması yakaladığını, çok formda olduğunu belirtelim.

Larkin ve Wilbekin sezonun MVP'si ödülüne aday - TRT Spor - Türkiye`nin  güncel spor haber kaynağı

Galibiyetin Anahtarları:

Efes, İsrail ekibi ile oynadığı son 3 maçı kazandı ve bu maçlarda ortalama 90 sayı gönderdi rakip potaya. Bu galibiyetlerden ikisi deplasmanda gelmişti ve temsilcimiz Maccabi karşısındaki son 3 iç saha maçını da üst üste kazandı ki bu maçların her birinde en az 90 sayı üretmeyi de başarmıştı. Ayrıca koç Ataman ve öğrencileri haftasonu Türkiye Kupası’nı kazandılar ve moraller zirvede. İsrail ekibinin zaaflarından biri perimetre savunması ve Efes de bu zaafı en iyi şekilde cezalandırabilecek sıcak şutörlere sahip. Larkin, Beaubois, Moerman, Pleiss gibi şutörler son maçlardaki gibi ritmlerini bulup yüksek yüzdeyle üçlük atarlarsa Efes hanesine bir önemli galibiyet daha yazdırabilir.

Maccabi’de koç Sfairopoulos ile yolların ayrılmasıyla takımın başında ilk kez bir Euroleague maçına çıkacak olan yardımcı koç Even yönetiminde rotasyonunda ve sisteminde bir değişiklik olmasını bekleyebiliriz. Maccabi bu sezon İsrail dışında çok zorlanan bir ekip, son 9 deplasman maçlarından sadece bir tanesini kazanabildiler ki bu maçlardan 5 tanesinde de 75 sayının altında kalmışlardı. Yani bu maçta Efes karşısında direnmek ve kazanmak istiyorlarsa hücumda toparlanmaları gerekiyor. Bunun için de Zizic ve Reynolds liderliğinde boyalı alanda üstünlük kurmaları gerekecek ki bu sayede gömülmek zorunda kalacak Efes savunmasının canını dışarıdan da yakabilirler, galibiyete bu şekilde ulaşabilirler.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …