Güncel Haberler

2021-22 Euroleague Fantasy Challenge 27.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague 27. hafta programı 24 Şubat Perşembe günü başlıyor.

Ben de her zaman olduğu gibi Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım değişiklikleri ve güncellemeleri sizlerle paylaşacağım. Keyifli okumalar.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Sasa Obradovic (AS Monaco)
  • Tolga Geçim (Anadolu Efes)
  • Lorenzo Brown (Unics Kazan)
  • Ante Zizic (Maccabi Tel Aviv)

Şimdi de takımımıza yeni aldığımız isimlere bakalım:

  • Dejan Radonjic (Kızıl Yıldız): Euroleague’in düşük bütçeli takımlarından biri olan Sırp ekibi Karadağlı koç yönetiminde son haftalarda çok formda. Son 2 deplasman maçkarında da Olympiakos ve Kazan gibi önemli rakipleri devirdiler. Bu hafta da alt sıralarda yer alan Pana karşısında hata yapmayacaklarını, kazanarak play-off yarışına tutunacaklarını tahmin ediyorum.
  • Mario Hezonja (Unics Kazan): Her ne kadar Kazan son haftalarda bir düşüş yaşıyor olsa da Hırvat yıldız takımını ayakta tutmaya çalışan isimlerden biriydi. Son iki maçta 16.5 ve 21 puan kazandırdı onu takımda tutanlara. Ayrıca haftasonu da VTB Ligi All-Star organizasyonuna damga vurdu, hem smaç yarışmasını kazandı hem de All-Star maçının MVP’si seçildi, hatta üçlük yarışmasını da finalde kaybetti. Dolayısıyla çok formda ve moralli. Bu maçta da en az 20 puan bekliyorum ondan.
  • Maodo Lo (Alba Berlin): Son haftalarda formu yükselen ekiplerden biri de Alba. Alman ekibinin direksiyonunda ise milli guard Lo oturuyor. Hem skorer oyunu hem de asistleri takıma liderlik ediyor ve son 3 maçtan ikisinde 19.8 ile 26.4 gibi çok önemli puanlar kazandırdı onu fantasy takımında tutanlara. Bu maçta da Asvel gibi dişlerine uygun bir rakip karşısında yine ön planda olacağını, deplasmanda da olsalar kazanabileceklerini ve Lo’nun bize en az 15 puan getireceğini düşünüyorum.
  • Tibor Pleiss (Anadolu Efes): Dev Alman uzunun sezon başında Efes’de kalmaması gerektiği konusunda ciddi eleştiride bulunan basketbol yazarlarından biri de bendim. Ama ben dahil neredeyse herkesi yanılttı Pleiss. Özellikle son haftalarda çok formda ve Türkiye Kupası finalinde de MVP seçildi haftasonu. Euroleague sahnesindeki son 3 maçta ise 16.4 puan ortalaması yakalmıştı ve Maccabi karşısında da bu ortalamasının altında kalmasını beklemiyorum.

Yaptığımız değişikliklerden sonra takımımızın son hali bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …