Güncel Haberler

İDDİA: Barça’nın Gündeminde Juancho Hernangomez Var! (Analiz)

Şuana kadar NBA‘de tutunmakta zorlanan İspanyol forvet Juancho Hernangomez‘in Avrupa’ya dönme ihtimali her geçen gün artıyor.

DAZN’den Gerard Sole ve Sporting News’dan Nacho Losilla’nın Twitch programlarında yayınladıkları habere göre Hernangomez için alt yapısından yetişren Real Madrid’den sonra bir diğer Euroleague şampiyonluk adayı FC Barcelona da devreye girmiş durumda.

26 yaşındaki İspanyol forvet Wolves’dan Grizzlies’a takaslanmış, ssonrasında da Dunn, Edwards ve 2026 2.tur draft hakkı karşılığında Boston Celtics’e takaslanmıştı. Ocak ayında ise önce Spurs’e takaslanmış ve sonrasınd Utah Jazz‘a gönderilmişti takas döneminin son gününde. Marca’da yer alan habere göre Jazz’ın serbest bırakmak istediği isimler arasında yer alıyor. Her ne kadar önceliği NBA’de kalmak olsa da serbest bırakılırsa Avrupa’ya yazdan önce daha erken dönmeye sıcak bakıyor.

Bu sezon çıktığı 18 maçta ortalamada sadece 5.6 dakika süre alırken 1.1 sayı, 1.4 ribaund istatistikleri ile katkı verebilmişti. Kontratı garanti değil ve 1 yıl için 7.5 milyon dolarlık maaşı bulunuyor.

EDİTÖR YORUMU:

Hernangomez atletik özellikleri ve dış şut tehditi ile NBA’de bir çok takımın iştahını kabartmıştı ama bir türlü uyum sağlayamadı. Bunun temel nedeni ise fiziksel olarak yeteri kadra kuvvetli olmaması ve iki forvet pozisyonu arasında sıkışıp kalmasıydı.

Öncelikle artılarından başlayalım. NBA’de olmasa bile Avrupa’da 4 numara için patlayıcılık ve çabukluğu artı güçlenen fiziği ile gayet durumda Hernangomez. Modern basketbolda bu özellikleri ile hem ikili oyunları savunmada hem de dışarıdan şut tehditi bulunmasıyla hücumda her koçun takımında görmek isteyeceği, çok yönlü bir oyuncu. Ayrıca ikili oyunlarda iyi perdeleme yaparak zamanında ve çabuk şekilde potaya devrilmesi önemli artılarından biri. Dışa açılarak şut tehditinin de bulunması savunmacılarını ciddi anlamda zoluyor. Topsuz koşularda aldığı pasları teması alarak dengeli şekilde bitirip +1 pozisyonları yaratabiliyor. Onun adına masaya koyacağımız en önemli artılardan biri de sürekli yüksek eforda oynaması ve müthiş enerjisi. Boştaki her topa atlayan, her ribaund için savaşan ve sürekli takımına katkı sağlayabilecek alanlar bulabilen bir isimç

Gelelim geliştirmesi gereken yönlere. Hücum becerilerini çeşitlendirmesi gerekiyor. Sağlam ve verimli bir sırtı dönük hücum paketine sahip değil. Sırtı dönük pozisyon almakta ve pivot ayağını doğru şekilde kullanma konusunda da gelişime açık. Aslında çengel atışlarlarda başarılı bir isim ama bu atışlarının üstüne giderek kendisine boyala alanda yer açma konusunda gelişmesi gerekiyor. Şut mekaniğini son yıllarda geliştirdi ama halen yay gerisinden istikrarlı değil. Elit bir şutör olma potansiyeline sahip. Enerjisi müthiş bir seviyede ama zaman zaman özellikle savunmada konsantrasyon problemleri yaşayabiliyor. Pozisyon bilgisini geliştirmesi gerekiyor oyunun bu alanında. Yüksek eforla oynaması önemli bir artı ama sürekli top çalmaya odaklanması takım savunmasının dengesini bozabiliyor.

Koç Saras’ın sisteminde onun gibi mücadeleci ve fora dayalı oynayan isimler her zaman ekstra değer kazanıyorlar. Forvet rotasyonunda da bir takviyeye ihtiyaçları olduğunu söylemek yanlış olmaz. Özellikle yerli bir ismin daha kadroya dahil olması hem 3 hem de 4 numarada onları rahatlatacaktır ki Hayes’den yeteri kadar verim alamadıkları bir ortamda bu tarz bir isme hem bu sezon hem de gelecek sezonun yapılanmsaında çok ihtiyaçları olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Thunder, Pelicans’ı Son Nefeste Yenerek Seriye Galibiyetle Başladı

NBA Batı Konferansı çeyrek final serisi ilk maçında normal sezonu lider bitiren Oklaloma City Thunder, …