Güncel Haberler

Koç Djordjevic ve Melih, Türkiye Kupası Final Four Öncesi Açıklamalarda Bulundu

Bursa’da düzenlenecek olan Bitci Türkiye Kupası Final Four organizasyonunda Fenerbahçe Beko, yarı finalde ezeli rakibi Galatasaray NEF ile karşılaşacak.

Karşılaşma öncesinde Fenerbahçe Beko‘nun başarılı koçu Aleksandar Djordjevic açıklamalarda bulundu:

Burada olmaktan mutluluk ve gurur duyuyoruz. Kulübümüzü bu turnuvada temsil edecek olmaktan dolayı gururluyuz. Bursa’da Tofaş’a karşı önemli zorlu bir galibiyet alarak yarı finale yükseldik. Rakibimiz Galatasaray da basketboldaki en prestijli takımlardan biri. Önümüzdeki karşılaşmaya da bunu düşünerek hazırlanacağız. Sadece kendimiz olmalı ve kendi oyunumuzu sergilemeliyiz. Başta da söylediğim gibi; burada olmaktan gurur duyuyoruz. Söyleyecek fazla bir şey yok. Dörtlü ya da sekizli kupa finalleri bana göre hiçbir sonucun sürpriz sayılamayacağı turnuvalardır. Yarın tek bir maç oynayacağız ve bu, bizim için çok önemli bir karşılaşma olacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Son çeyreklerdeki başarılı performanslarıyla ilgili soruya Başantrenörümüz Aleksandar Djordjevic, “Bu aslında genel bir soru, şu anda Türkiye Kupası’ndayız ve bizim görevimiz bir sonraki maça, yani Galatasaray Nef karşılaşmasına odaklanmak. Fakat bu sezon takım olarak ortaya koyduğumuz ve geliştirdiğimiz mücadeleci kimlikten çok memnunum. İnanıyorum ki Kaptan Melih ve arkadaşları her maçta bunu ortaya koyuyor. Kaybetmeyi sevmiyor ve kazanmayı istiyoruz ve sanırım bunlardan ilki, özellikle böyle anlarda ağır basıyor. Kaybetmeyi sevmiyoruz ve bu nedenle de bu ruha sahibiz. Herkesin bildiği gibi sakatlıklar ve Covid vakaları nedeniyle birçok oyuncumuzdan yoksunuz. Bunlar elbette oyuncularımın enerjisini etkiliyor. En büyük dileğim bunun son bulması ve bütün oyuncularımın sağlıklarına kavuşması. Her iki takım kaptanının da dediği gibi; tüm takımlar için sakatlıksız bir turnuva diliyorum. Enerjimizi yüksek tutmalıyız ve takım olarak yarattığımız bu karakter de bize bunu yapabilmemiz için yardım ediyor. Sorunuza gelecek olarak; elbette koç olarak sadece son çeyrekleri değil, diğer çeyrekleri de iyi oynamamızı isterim.” yanıtını verdi.

Maçın kilit noktalarına yönelik gelen soruya ise Djordjevic, “Bence tek bir nokta olmayacak. Maça nasıl girdiğimiz ve sürdüğümüz önemli olacak. Galatasaray yüksek tempoda oynuyor ve bu, onların en önemli özelliklerinden biri. Geçiş hücumlarında iyiler ve yaratıcı birçok isime sahipler. Aynı zamanda Blackshear ve Kravish gibi iki oyuncuyla sahada çok fizikli kalabiliyorlar. O nedenle tüm bu konular önemli olacak ve çok fiziksel bir karşılaşma olmasını bekliyorum.” dedi.

Kaptan Melih Mahmutoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle organizasyona katılan tüm takımlara başarılar diliyorum. Tabii ki herkes buraya yoğun tempodan geliyor. Biz de burada olmakta dolayı çok mutluyuz. Türkiye Kupası’na çok önem veriyoruz ve kazanmak istiyoruz. Hocanın da söylediği gibi Tofaş maçı bizim için zorluydu ama sonunda kazanarak Dörtlü Finale kalmayı başardık. Yarın da çok özel bir maç, derbi karşılaşması var. Bizim için çok değerli ve özel bir maç. İki takım içinde inşallah sakatlıksız ve güzel bir maç olur. Biz buraya kupayı kazanmaya geldik ama maç maç bakıyoruz. Çok kaliteli rakipler var. Tüm takımlara tekrardan başarılar diliyorum.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Fenerbahçe, Manisa’yı Güle Oynaya Geçti

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik …