Güncel Haberler

Analiz: Real Madrid – FC Barcelona

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta programında El Clasico izleyeceğiz.

Liderlik koltuğunda oturan Real Madrid (20-4), ezeli rakibi FC Barcelona‘yı (19-5) WiZink Center’da konuk edecek.

Gelin birlikte bu müthiş basketbol ziyafetinden önce analizimizi hazırlayalım ve kritik eşleşmeyle beraber galibiyetin anahtarlarını da mercek altına alalım. Keyifli okumalar.

Kritik Eşleşme

El Clasico’da bu sezon içerisinde ayın MVP’si seçilme başarısını göstermiş iki ismin de kapışmasını izleyeceğiz.

Ocak ayının MVP’si Guerschon Yabusele, Real Madrid ile ilk sezonunda çok iyi işlere imza attı şuana kadar ve forma giydiği 22 maçta 12.3 sayı (58.9% 2sayı, 39.7% 3sayı, 86.0% s.atış), 4.8 ribaund istatistiklerini yakaladı. 14. haftadaki ilk El Clasico’da ise 8 sayı ve 4 ribaund ile katkı verebilmişti, yani bu maçta taraftarın da desteği ile ilk maçtaki kötü performansını telafi edebilmek adına ekstra motive olacağını söyleyebiliriz rahatlıkla.

Yabusele, hem Ekim hem de Aralık aylarının MVP’si seçilen Nikola Mirotic‘e üstünlük kurabilmek için fiziksel özelliklerini en iyi şekilde kullanmak zorunda. Eski Real oyuncusu Mirotic’in 17.1 sayı ile ligin sayı kralı olduğunu unutmayalım. Ayrıca 14. haftadaki ilk El Clasico’da da 31 sayı ve 39 verimlilik puanı istatistikleriyle iki alanda da kariyer rekorunu yenilediğinin altını çizelim. Ayrıca bu sezon çok yüksek yüzdeyle top kullanıyor (65.9% 2sayı, 48.9% 3sayı, 89.3% s.atış) ve 5.4 ribaund ortalaması ile katkı verip maç başına 4.2 faul alıyor, 20.9 verimlilik puanı ortalamasıyla bu alanda da ligin zirvesinde. Bu zorlu eşleşmede Mirortic’in daha tecrübeli olması da onu bir adım öne çıkarıyor.

Real Madrid, Boyalı Alanda Üstünlük Kurmak Zorunda

Sezonun ilk Euroleague El Clasico’sunu kaybeden ve Salı günü de temsilcimiz Fenerbahçe karşısında sadece 51 sayı üreterek hezimete uğradıktan sınra bu büyük derbiye maksimum enerji ile çıkmak zorundalar. Bu takım ortalama 71.5 sayıya izin veriyor ki ligin en iyi ikinci takımı olduklarını biliyoruz savunmada. Ama 14. haftadaki ilk karşılaşmalarında Barça’dan tam 93 sayı yemişlerdi. Ayrıca o maç Real’in ribaundlardaki savaşı rakibe kaybettiği ender maçlardan biriydi aynı zamanda. Real, 38.2 ortalamalasıyla ligin en iyi ribaund toplayan takımı ve bu özelliklerini ortaya koyarak ezeli rakiplerine boyalı alanda üstünlük kurmak zorundalar galibiyet için.

Barça, Pas Trafiğini Kurup Sabretmeli

Barça bu sezon, ezeli rakibini iki kere mağlup etti; önce Euroleague 14. hafta mücadelesinde evlerinde sonra da Endesa’daki deplasman maçında Ocak ayında kazanmışlardı. Her iki maçta da Barça’nın sabırla hücum ettiğini, pas trafiğini mükemmel kurarak en doğru atışları kullandıklarını gördük, tabi bunun yanında potaya doğru koridorlardan atak ederek çzigiye gidip kendilerine ekstra skor katkısı sağladıklarını da belirtelim. Dolayısıyla bu El Clasico’da da topu iyi çevirip sabırlı hücum etmek ve doğru şut tercihleri yapmak onlar adına kritik önem taşıyacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …