Güncel Haberler

2021-22 Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 3.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi Top 16 bölümünde 3. hafta maçları tamamlandı.

3 temsilcimizden sadece Tofaş ile güldüğümüz, Daçka ve Galatasaray’ın bizleri üzdüğü zorlu bir haftayı geride bırakmış olduk. Gelin birlikte her zaman olduğu gibi haftanın panoramasını hazırlarken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Bu sezon kurduğu iddialı kadroyla normal sezon gruplarında çok iyi bir performans sergileyen temsilcilerimizden Galatasaray, geçirdiği COVID-19 sürecinin ardından gruptaki ilk maçına çıktı. Sinan Erdem’de saha ve taraftar avantajına sahip olmasına rağmen yakından tanıdığımız koç Markovic yönetimimndeki Dijon, sergilediği etkili savunma performansı ve yine tanıdık bir isim, Holston liderliğinde beklenenden çok daha iyi bir performansa imza attı. Temsilcimizi hazırlıksız yakalayan Fransız ekibi maç boyu uyguladığı sert ve disiplinli savunmayla sarı kırmızılıların tempo bulmasına izin vermedi ve maç sonunu da daha iyi oynayarak 72-75’lik skorla kazandı, alkışlarla haftanın takımı ödülünün sahibi oldular.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Tarihinde ilk kez BCL’de mücadele eden ve Top 16 gruplarına play-in serisinde Hapoel Jerusalem’i eleyerek kalmayı başaran Prometey‘in bu başarılı yürüyüşünün önde giden isimlerinden biri de kuşkusuz Miro Bilan. 32 yaşındaki Hırvat uzun bu hafta Ukrayna ekibinin Oostende karşısında aldığı galibiyette parmak ıssırtan bir performansa imza attı. Tecrübeli uzun rakip uzunları tam anlamıyla denize döktü diyebiliriz. 16-20 isabetle 38 sayı üreterek bu sezon BCL’deki en yüksek skora ulaşmış oldu ve 10 ribaund toplayıp 46 verimlilik puanına ulaştı ki bu hem bu sezonun en yüksek rakamı hem de BCL tarihinde Steven Gray’den (47) sonra yakalanan en yüksek 2. verimlilik puanı. Bize de alkışlarla ona haftanın MVP’si ödülünü vermek düşüyor tabiki.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Miro Bilan (Prometey): 38 sayı, 16-20 2sayı, 10 ribaund, 46 verimlilik
  • Brandon Brown (Cluj Napoca): 25 sayı, 6-10 3sayı, 3 ribaund, 8 asist, 30 verimlilik
  • Kyle Wiltjer (Tenerife): 25 sayı, 9-11 2sayı, 3 ribaund, 2 asist, 26 verimlilik
  • DeAndre Lansdowne (Strasbourg): 22 sayı, 8-10 2sayı, 3 ribaund, 3 asist, 25 verimlilik
  • Joe Ragland (Hapoel Holon): 10 sayı, 4 ribaund, 14 asist, 23 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

RESMİ: Bursaspor’un Rakiplerinden Holon, Litvanya Ligi’nin MVP’sini Transfer Etti!

FIBA Şampiyonlar Ligi‘ndeki temsilcilerimizden Bursaspor ile aynı grupta yer alan Hapoel Holon, yeni guardını açıkladı. …