Güncel Haberler

Analiz: Olympiakos – Anadolu Efes

Turkish Airlines Euroleague 26. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Barış ve Dostluk Salonu’nda Olympiakos‘a konuk olacak.

Ben de her zaman olduğu gibi Anadolu Efes‘in maç önü analizini sizlerle paylaşıyor olacağım, keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

  • Olympiakos (13-9) son maçında Baskonia’yı deplasmanda 62-72’lik skorla yenmişti. O maçta Dorsey 17 sayı, 3 ribaund, 3 asist ve Vezenkov 15 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile galibiyeti getiren isimlerdi.
  • Kırmızılar, bu sezon Barış ve Dostluk Salonu’nda 9-1’lik harika bir dereceye sahipler, ilk 8 maçlarını üst üste kazandıktan sonra Kızıl Yıldız’a kaybetmişlerdi.
  • Acy dışında eksik ya da sakat oyuncuları bulunmuyor.
  • Temsilcimiz (12-11) son maçında konuk ettiği Asvel’i 78-72’lik skorla yenmeyi başarmıştı. O maçta Shane Larkin 19 sayı, 8 asist ve Krunoslav Simon 14 sayı, 5 ribaund, 3 asist ile galibiyetin başmimarları oldular.
  • Lacivert beyazlıların bu sezon deplasmandaki dereceleri 4-8 .
  • Temsilcimizde Doğuş ve Anderson dışında eksik bulunmuyor.

Olympiakos, Tempoyu Kontrol Etmeli

Olympiakos her ne kadar son maçlarını kaybetmiş olsa da rakiplerine ortalmada sadece 73.6 sayı izni verdi ve Euroleague’in en iyi savunma yapan takımlarından biri konumunda. Özellikle rakipleri onlara karşı yay içerisinden yani 2 sayılık atışlarda çok zorlanıyorlar, sadece 49.8% ile 2 sayılık atışlara izin veriyorlar. Bu maçta da Dunston ve Pleiss gibi uzunlara karşı boyalı alanı korumak Olympiakos için önemli olacak. Ayrıca Larkin ile Micic’in tempoyu domine etmesine engel olmak da kritik olacak ve bu konuda Sloukas ile Walkup’ın tempoyu doğru dikte etmesine güvenecekler. Olympiakos ligin en kötü hücum ribaundu ortalamasına (8.9) sahip takımı ve bu maçta hücum ribaundlarını ne kadar çok zorlarlarsa Efes’in tam sahada koşmasına bu yoldan da engel olabilirler.

Efes, Larkin’in Ritmini Korumasını Umuyor

Efes, Larkin’in son maçlarda yakaladığı müthiş form grafiğini 26. hafta maçında Olympiakos karşısında da sürdürmesini umuyor. Geçen hafta takımının çift maç programını kayıpsız tamamlamasını sağlayan Larkin, 22.5 sayı, 8.5 asist, 29.0 verimlilik puanı ortalamaları yakalamıştı. Ayrıca temsilcimiz adına rakibin en skorer ismi konumundaki Vezenkov’u da durdurmak önceliklerden biri olacak ve bu konuda Moerman ile Singleton’ın fazla mesai yapmaları gerekcek. Efes, son 2 maçta yakaladığı 30-62 (48.4%) 3 sayı yüzdesine bu maçta da devam etmek, en azından yakınında kalmak zorunda ki Olympaikos’un sert savunmasına karşı zorlanmasınlar. Larkin, Beaubois, Micic ve Sİmon’a bu alanda çok iş düşecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …