Güncel Haberler

Koç Djordjevic ile Guduric, Real Madrid Maçı Öncesi Konuştular

Turkish Airlines Euroleague 18. hafta erteleme maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, İspanyol devi Real Madrid’i konuk edecek.

Karşılaşma öncesinde Fenerbahçe Beko‘nun Sırp koçu Aleksandar Djordjevic açıklamalarda bulundu:

Söyleyecek fazla bir şey yok. En zorlu karşılaşma bizi bekliyor. Bu maç olağanüstü bir fiziksel efor gerektiriyor. Şu anda EuroLeague’de lider olan ve fiziksel olarak rakiplerinin tamamına üstünlük sağlayan bir ekiple karşılaşacağız. Bize karşı da bu konuda avantajları olacak. Ancak onların bu özelliğini dezavantaja çevirecek ve onlara bu konuda nasıl çözüm üreteceğimizi bulacak şekilde hazırlanmalıyız. Oyuncularım ilk olarak savunmadan başlayacak şekilde bunu ortaya koymalı. Daha sonra hücumda da topu paylaşarak rakibimize üstünlük sağlayacak noktaları bulabilmeliyiz. Elbette Real Madrid’in çok fazla kaliteli oyuncuya sahip olduğunu biliyoruz. Kısa oyuncuları çok yetenekli ve karar anlarını nasıl oynamaları gerektiğini biliyorlar. Llull ve Fernandez ya da Causeur, Williams-Goss ve Heurtel gibi kısaların karakteristik özelliklerine hazır olmalıyız. Bu oyuncuların hepsi, takımın diğer parçaları için kolaylıkla opsiyon yaratabilen isimler. Elbette Tavares ve Poirier de çember altında çok büyük tehdit oluşturuyorlar. Pota altında çok büyük bir kapışmaya hazır olmalıyız. Karşılaşmanın kritik noktalarından biri kesinlikle ribaundlar olacak

Fenerbahçe Spor Kulübü

Sırp yıldız Marko Guduric ise şu ifadeleri kullandı:

EuroLeague’de bizim için her karşılaşma önemli ve bu da o maçlardan biri olacak. Milano’da çok zorlu bir galibiyet aldık ve bence son dönemde çok iyi oynuyoruz. Ancak yarınki rakibimiz en iyi takımlardan biri olacak. Bana göre Real Madrid, güçlü kadrosuyla birlikte şu anda EuroLeague’in en iyisi. Bizim için kilit noktalar enerjimizi ortaya koymak ve 40 dakika boyunca konsantre kalabilmek olacak. Elbette taraftarlarımızın yarın salonumuzu tamamen dolduracağını umuyorum. Biz de onların desteğiyle kazanabilmek için elimizden gelen tüm mücadeleyi ortaya koyacağız.

Fenerbahçe Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …