Güncel Haberler

Cedi, Lebron’dan Sonra Bir İlki Başardığı Indiana Galibiyetinin Ardından Konuştu

Cleveland Cavaliers, Indiana Pacers‘ı son çeyrekte müthiş bir geri dönüşle 98-85 mağlup ederken başrolü oynayan Cedi Osman, son çeyrekte 18 sayı atmayı başardı ve LeBron James’ten bu yana bunu yapan ilk Cavs oyuncusu oldu.

Maçtan sonra açıklamalarda bulunan Cedi, Kevin Love’ın kendisine arkasından yaptığı asist ile ilgili şunları söyledi:

Çılgın bir andı. Aslında ilk çeyrekte bacak arasından benzer bir pas vermişti ama ben onu yakalayamamıştım, harika pastı. Fakat o arkasından verdiği pasın olduğu sekansta biz artık oyunda akıyorduk. Herkes harika bir havaya girmişti. Tribünler, takım… Oynuyor, topu paylaşıyorduk. Harika bir hareketti gerçekten.

Ayrıca gerçekten birbirimiz için mutlu oluyoruz. Kim oynarsa oynasın birbirimizi destekliyoruz. Bu gerçekten önemli. Bence bizi harika bir takım yapan şey de bu. Birbirimiz için oynuyoruz. Harika bir hava yakaladık, harika oynuyoruz ve zaman zaman böyle seriler buluyoruz.

Eurohoops

Takımının yaptığı geri dönüş ile ilgili ise Cedi şöyle konuştu:

Birbirimize bakıyorduk ve bir noktada geri döneceğimizi biliyorduk. Çünkü aslında şutları buluyorduk fakat sokamıyorduk. Özellikle de ben. İlk yarıda 7’de 0 ile atmıştım galiba. Fakat takım bu noktada sorumluluk aldı, bana güvendi ve topu verdi. Ben de sayı buldum. Fakat bence ilk yarıdaki o takımın biz olmadığımızı biliyorduk. En iyi basketbolumuzun bu olmadığını, özellikle de kendi taraftarımızın önünde daha iyi oynamamız gerektiğini biliyorduk. Sonuçta bu bir Pazar maçı, harika bir atmosfer. Üçüncü çeyreğe iyi başladık ve arkası geldi. Özellikle böyle iyi oynamadığımız bir maçta dönüp kazanmak çok önemli. Bence bu anlamda muhteşem bir iş çıkardık.

Eurohoops

Son çeyrekte 18 sayı atmayı başaran ve LeBron James’ten bu yana bunu yapan ilk Cavs oyuncusu olan Cedi, LeBron James’ten bir mesaj bekleyip beklemediği ile ilgili şunu söyledi:

Bilmem ki, ben ne olduğunu bile bilmiyordum aslında. Fakat tabii ki güzel bir şey. Yine de daha iyisi kazanmış olmamız. Bence bugün herkes keyif aldı, ben de aldım.

Eurohoops

Cedi son olarak sözlerini şöyle noktaladı:

Takım arkadaşlarımın bana olan güveni tabii ki çok önemli. Sadece bugün değil, bunu sezon başından beri gösteriyorlar ve gerçekten minnet duyuyorum. Takım olarak, teknik ekip olarak bana inanıyorlar. Benden ne beklediklerini, sahadaki rolümü biliyorum. Bu yüzden de sahaya çıktığım zaman elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Burada bir rolüm olduğu, ne yapmam gerektiğini bildiğim için mutluyum. Her maç çıkıp elimden geleni yapacağım.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Heat, Bulls Engelini Farklı Geçerek Play-Off Biletini Kaptı

NBA Doğu Konferansı play-in son maçında Miami Heat konuk ettiği Chicago Bulls‘u 91-112 gibi farklı …