Güncel Haberler

Anadolu Efes, Fransız Ekibi Asvel’i Konuk Ediyor

Turkish Airlines Euroleague 25. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, Sinan Erdem’de Fransız ekibi LDLC Asvel Villeurbanne‘i konuk ediyor.

4 Şubat Cuma günü saat 20:30’da başlayacak karşılaşma, beIN Sports Haber ekranlarından şifresiz olarak izlenebilecek.

Oyuncular ve taraftarlar, Anadolu Efes Spor Kulübü ve Anadolu Efes iş birliğinde gerçekleştirilecek ‘Her sayı +1 Ağaç Demek’ projesine karşılaşmada hep birlikte destek olacak. Karşılaşmada oyuncularımızın atacağı sayılar, tohum topları olarak tabiat ile buluşacak. Ayrıca karşılaşma için Sinan Erdem Spor Salonu’na gelen her seyirci için +10 tohum topu daha tabiat ile buluşacak.

Avrupa arenasındaki 750. maçına çıkacak olan temsilcimiz, bugüne kadar Avrupa kupalarında oynadığı 749 karşılaşmada 426 galibiyet ve 323 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 56,9) aldı.

2001-02 sezonundan itibaren katıldığı Turkish Airlines Euroleague’de ise 502. maçına çıkacak olan Anadolu Efes, bu kupada bugüne kadar oynadığı 501 karşılaşmada 269 galibiyet ve 232 yenilgi (galibiyet yüzdesi: % 53,7) elde etti.

Anadolu Efes ile LDLC Asvel Villeurbanne Avrupa kupalarında bugüne kadar 13 kez karşılaşırken, temsilcimiz dokuz galibiyet ve dört mağlubiyet aldı. İki ekip arasında FIBA organizasyonlarında oynanan altı maçta temsilcimiz üç galibiyet ve üç mağlubiyet elde ederken, Turkish Airlines Euroleague’de iki takım arasında oynanan yedi karşılaşmada takımımız altı galibiyet ve bir mağlubiyet aldı.

Ligin ilk yarısında Fransa’da oynanan karşılaşmayı lacivert beyazlılar 73-75 kaybetmişti.

Turkish Airlines Euroleague’in 24. haftasında Anadolu Efes, Rusya’nın CSKA Moskova takımını deplasmanda 99-97 mağlup etmiş, LDLC Asvel Villeurbanne ise Fenerbahçe Beko’ya İstanbul’da 85-76 yenilmişti. Euroleague’de 24. haftanın ardından iki maçı eksik Anadolu Efes 11 galibiyet ve 11 mağlubiyet ile sekizinci, bir maçı eksik LDLC Asvel Villeurbanne ise dokuz galibiyet ve 14 mağlubiyet ile 13. sırada yer alıyor.

Kaynak: Anadolu Efes Spor Kulübü

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …