Güncel Haberler

Analiz: Larkin Liderliğindeki Efes, CSKA’yı Uzatma Sonunda Yendi

Turkish Airlines Euroleague 24. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu CSKA Moskova‘yı Larkin’in müthiş performansı eşliğinde uzatma sonunda 97-99’luk skorla yenmeyi başardı. Uzatma bölümünde temsilcimiz son 30 saniyeye 4 sayı önde girdi ve 11 saniye kala 1 sayı öndeyken CSKA’yı savunarak hak ettiği galibiyeti aldı.

Bu sonuçla 2 ekip de 22. maçlarını geride bırakırken Anadolu Efes 19 üçlük isabetiyle kulüp rekorunu kırdı ve 11. galibiyetine ulaştı, 8. sırada yer aldı. CSKA ise 13 galibiyette kaldı ve 5. sırada yer aldı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Lacivert beyazlılarda Shane Larkin 26 sayı, 5-7 3sayı, 5 ribaund, 9 asist ile geçen sezona geri döndü adeta. Rodrigue Beaubois 22 sayı, 7-13 3sayı, 6 ribaund, 3 asist, Vasilije Micic 16 sayı, 3-5 3sayı, 4 ribaund, 6 asist ve Bryant Dunston 12 sayı, 3 ribaund, 4 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

CSKA cephesinde ise Daniel Hackett 31 sayı, 6-10 3sayı, 3 ribaund, 2 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Marius Grigonis 20 sayı, 4-6 3sayı, 2 ribaund, 4 asist ve Will Clyburn 19 sayı, 3-11 3sayı, 7 ribaund, 4 asist ile direnen başlıca isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Efes’in en büyük sorunun üçlük atışlardaki düşük yüzde olduğunu biliyorduk ki geçen maçta Zenit karşısında sadece 4 isabet bulabilmişledi zaten. O maçın aksine bu kez yay gerisinden çok iyi başladık maça. Micic, Pleiss ve Beaubois liderliğinde üst üste kaçırmadan üçlükler bulduk ve 19-8’lik skoru yakaladık. Sonrasında CSKA ise Hackett ile ayağa kalktı ve ilk çeyreği 23-16 ile önde kapattık. İkinci çeyreğin başında Clyburn ile Grigonis’in devreye girmeleriyle hücumda daha verimli oynamaya başlayan Rus ekibi 8-2’lik seri yakaladı ve maça ortak oldular. Temsilcimiz hücumda basit top kayıpları yapınca CSKA bunu değerlendirdi ve ilk kez öne geçti. Efes cephesinde ise son haftaların suskun ismi Larkin devreye girdi. Larkin’in üçlükleri ve potaya giderek aldığı fauller sonrası bulduğu serbest atışlarla Efes yeniden ritmini buldu, ilk yarıyı da 44-41 önde kapattık.

İkinci yarıya maalesef kabus gibi bir başlangıç yaptık. Savunmada vidaları sıkan CSKA’nın yarı sahayı çabuk geçerek üst üste bulduğu sayılara karşılık veremedik ve 9-0’lık bir seri yedik. Top kayıplarına devam eden Efes karşısında CSKA iyice havaya girdi ve Hackett’ın ceza üçlükleri sayesinde seriyi tam 18-0’a getirdi! Temsilcimiz ilk sayılarını bu çeyreğin 5.5 dakikası geride kalırken bulabildi ve CSKA tma 15 sayı farkla öne geçti. Larkin bir kez daha devreye girdi ama bu sefer atarak değil servis yaparak takım arkadaşlarını devreye soktu, 3. çeyreği 64-57 geride kapattık. Son çeyreğe yine Larkin liderliğinde çok iyi bir giriş yaptık. Yıldız guard hem attı hem de attırdı ve 0-8’lik güzel bir seri yakalayarak maçta tekrar üstünlüğü ele aldık. Kenardan gelen Moerman’ın 2 kritik üçlüğüyle son 6 dakikaya 74-73 önde girdik. Ancak CSKA bitime 2 dakika kala Hackett ve Clyburn liderliğinde skoru 82-81 ile kehine çevirdi. Sonrasında Efes 84-82 ile öne geçti faul atışlarıyla ama son bölümde Hackett’ı boş bıraktık ve bir de üstüne 3+1 yedik ondan maalesef… Sonrasında potaya giden Micic skoru 86-86 yaptı. Son hücumda Clyburn çembere yakın atışı kaçırdı ve maç uzatmaya gitti.

Uzatma bölümünde 91-90 ile gerideyken hem Micic hem de Pleiss ile basit atışları kaçırdık. Sonrasında Larkin’in serbest atışlarıyla öne geçtik. Son anlara ise Beaubois’nın üçlüğü ve serbest atış isabetiyle 94-98 önde girdik. Ama 30 saniye kala Grigonis’in el üstünden gönderdiği üçlük nedeniyle maalesef maçı koparamadık. Bitime 11 saniye kala Beauboi’nın turnikesi girmeyince son hücum CSKA’ya kaldı. Clyburn’e çalınmayan hücum faul sonrası neyseki Shved’in üçlüğü girmedi ve ardından ribaundlu alan Moerman’a sportmenlik dışı faul çalındı. Fransız yıldız 98-97 öndeyken 2 atışı da kaçırdı sonrasında 7 salise kala Beaubois çizgiye gidip ilk atışı atıp ikinciyi bilerek kaçırarak skoru 97-99 olarak tescil etmiş oldu.

Son şampiyon zor günler geçiriyor bu bir gerçek. Ancak Larkin’in böyle kendine girdiğini görmek bir basketbol sever olarak çok güzel gerçekten. Teknik ekibin Larkin, Micic, Beaubois üçlüsünü birlikte oynatması da alkışları hakeden bir hamleydi. Büyük olasılıkla geçtiğimiz haftalarda Larkin’in sağlık durumu da bu kadar uzun süre sahada kalmasını engelliyordu ve onu kenardan getirmeyi, diri tutmayı tercih ediyorlardı. Ama artık böyle diri ve sağlıklı olduğuna göre bu üçlünün özellikle Simon’un formsuz olduğu bu günlerde sahada olması şart ki ne kadar verimli olduklarını, bizleri geçen sezonki Efes performanslarına adeta ışınladıklarını da görmüş olduk bu maçta!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …