Güncel Haberler

2021-22 Şampiyonlar Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (Top 16 2.Hafta)

FIBA Şampiyonlar Ligi‘nde Top 16 gruplarındaki 2. hafta maçları tamamlandı.

İki temsilcimiz Tofaş ve Darüşşafaka’nın boy gösterip kazanarak bizleri gururlandığı, diğer temsilcimiz Galatasaray’ın ise maalesef takımda artan COVID vakaları nedeniyle boy gösteremediği bu zorlu haftayı gelin birlikte mercek altına alalım ve ödülleri sahipleriyle buluşturalım.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

BCL organizasyonunun kısa tarihine damga vurmuş takımlardan birisi Tenerife. Bu sezona da iyi bir giriş yaptılar ve tekrar şampiyonluğun en güçlü adaylarından biri olduklarını gösterdiler. Bu hafta gruptaki denk rakiplerinden biri olan Strasbourg’a konuk olmuşlardı. Tüm basketbol severler zorlu ve çekişmeli bir maç beklerken koç Vidoretta yönetimindeki tecrübeli kadro sanki evlerinde kendi taraftarları karşısında oynuyormuş gibi Fransız ekibini 67-85’lik skorla sahadan sildi adeta. Oyunun her iki alanında da dominant bir performans sergileyen İspanyol ekibini kutluyor ve kendilerini alkışlarla haftanın takımı ilan ediyoruz.

Resim

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Rashard Kelly (Dijon): 20 sayı, 8-10 2sayı, 10 ribaıund, 3 t.çalma, 31 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 18 sayı, 3-6 3sayı, 8 ribaund, 5 asist, 3 t.çalma, 26 verimlilik
  • David Holston (Dijon): 15 sayı, 3-11 3sayı, 4 ribaund, 9 asist, 5 t.çalma, 22 verimlilik
  • Gabriel Olaseni (Darüşşafaka): 16 sayı, 6-9 2sayı, 8 ribaund, 21 verimlilik
  • Ivan Buva (Rytas Vilnius): 20 sayı, 9 ribaund,i 2 asist, 21 verimlilik

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Şampiyonlar Ligi’nde bu hafta oynana zorlu fikstürde bireysel performansıyla en fazla öne çıkan isim tanıdık birr forvet, eski Gaziantepli Rashard Kelly oldu. Dijon çatısı altında koç Markovic ile yeniden buluşan 26 yaşiındaki tecrübeli 4 numara, bu hafta takımının konuk ettiği zorlu bir rakip olan Holon’u 78-66 ile yendiği maçta galibiyetin başmimarıydı kuşkusuz. Atletik ve savaşçı oyuncu 31 dakika sahada kalırken 8-10 2sayı, 1-1 3sayı, 1-1 s.atış isabetleriyle 20 sayı üretirken, istatistiklerine 10 ribaund, 3 top çalma, 2 blok da ekleyerek double-double performansına imza attı. Toplamda 31 verimlilik puanına ulaşan Kelly, alkışlarlal haftanın MVP’sim ödülünün sahibi oldu.

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …