Güncel Haberler

İDDİA: CSKA Moskova, Yeni Skorerini Bursaspor’dan Alıyor (Analiz)

Hem VTB Ligi hem de Turkish Airlines Euroleague‘in güçlü şampiyonluk adaylarıdan CSKA Moskova, guard rotasyonuna bir skorer takviyesi yapmaya hazırlanıyor.

Sırp kaynaklı Mozzart Sport’un haberine göre Rus devi ülkemizde Frutti Extra Bursaspor forması giyen Allerik Freeman ile büyük ölçüde anlaştı. Lokal kaynaklara göre Euroleague çıkışı 300 bin Euro ve Bursaspor yönetimine henüz resmi bir talep gitmemiş. Avrupa basınındaki çeşitli kaynaklara göre CSKA, bu transferi bitirdi ve Bursaspor’a 100 bin Euro ödeyecek.

Hatırlayacağınız üzere skorer oyuncunun adı daha önce Fenerbahçe ve Barcelona gibi başka Euroleague takımları ile de anılmış ancak somut bir gelişme olmamıştı.

1.90 metre boyunda olan 27 yaşındaki Birleşik Amerikalı guard, bu sezon BSL’de 9 maçta ortalama 34.6 dakika sahada kalırken 21.6 sayı, %53.1 3sayı, 3.0 ribaıund, 3.2 asist, 1.1 top çalma ve EuroCup’da ise 5 maçta ortalama 34.2 dakika süre alırken, 17.8 sayı, %41.9 3sayı, 2.4 ribaund, 2.6 asist, 1.0 top çalma istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Freeman hakkında daha önce detaylı analizimi sizlerle BURADA paylaşmıştı.

Gelelim bu transferin, eğer gerçekleşirse, CSKA tarafındaki analizine. Aslına bakarsanız Rus devinin kalabalık bir guard rotasyonu var. Hali hazırda 2 numarada görev alabilecek Lundberg, Grigonis ve Shved var ama 1 numarada Hackett’ın yanlız kalmasıyla ve sık sık sakatlanmasıyla beraber Shved ve Lundberg oraya da katkı vermek zorunda kalıyor. Bu nedenle de takviye yapmaları mantıklı. Ancak ben onlardan saf bir oyun kurucu hamlesi bekliyordum ki zaten Freeman hamlesi ile yetinmeyecekleri de gelen haberler arasında.

Her ne kadar iki numarada Shved’in dış şutlara dayalı skorer kimliği ve tecrübesi, Lundberg’in de atletizmi ve deliciliği takıma ciddi katkı sağlasa da özellikle Lundberg’in Euroleague seviyesinde skor katkısı anlamında sönük kaldığı bir gerçek. Bu nedenle de Freeman gibi her pozisyonda kendi skorunu üretebilecek, aynı zamanda düzen içerisinde topla oynamadan da skora katkı verebilecek çok yönlü bir skorere ihtiyaçları olduğu da bir gerçek. Freeman her ne kadar Asvel’deki Euroleague denemesinde beklentilerin altında kalmış olsa da ikinci Bursa macerasında hem EuroCup hem de BSL’de çok daha olgun ve istikrarlı bir performansa imza atarak artık Euroleague sahnesi için hazır olduğunu gösterdi.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …