Güncel Haberler

Analiz: Larkin’siz Efes, Zenit’in Sert Savunmasına Dayanamadı

Turkish Airlines Euroleague 23. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk olduğu Zenit‘in sert savunmasına karşı dayanamadı ve 76-67’lik skorla sahadan mağlup ayrıldı.

Bu sonuçla Zenit 20. maçında 13. kez kazandı ve 4. sırada yer aldı. Anadolu Efes ise 21. maçının ardından 10 galibiyette kaldı ve averajla 8. sırada konumlandı.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Frankamp, Napier ve Gudaitis’den yoksun olan Rus ekibinde Alex Poythress 21 sayı, 9-12 2sayı, 9 ribaund ile yıldızlaşırken, Jordan Mickey 15 sayı, 5 ribaund ve Billy Baron 13 sayı, 3-5 3sayı, 2 ribaund, 5 asist ile galibiyetin diğer mimarları oldular.

Larkin ve Anderson’dan yoksun olan temsilcimizde ise Vasilije Micic 22 sayı, 6 ribaund, 3 asist ile maçın en skorer ismi olurken, Krunoslav Simon 17 sayı, 3 ribaund, 2 asist ve Adrien Moerman 11 sayı, 6 ribaund ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça aslında savunma anlamında iyi başladı, çemberi koruyan Efes hücumda ise basit hatalar yaptı ve üst üste top kayıpları gelince Zenit eşitliği yakaladı. Ardından da seriler yakalayan ev sahibi farkı arttırmaya başladı. Hücumda Micic liderliğinde yarı sahayı hızlı geçen Efes, Zenit’i savunmaya oturmadan yakaladı ve öne geçmeyi de başardı, çeyreği 17-18 önde tamamladı. İkinci çeyrekte de denge bozulmadı. Biz hücumda Moerman’ı da devreye sokup üretimi çeşitlendirsek de savunmadaki konsantrasyon problemlerimiz ve gelen basit hatalar Zenit tarafından cezalandırılınca devreye ev sahibinin 37-36’lık üstünüğü ile gidildi.

İkinci yarının başında bir sürü boş atış bulduk ama özellikle yay gerisinden çember dövünce Zenit bu sekansı iyi değerlendirdi 44-38 ile öne fırladı. Temsilcimiz hücumda tam anlamıyla kontak kapattığı ve sadece 6 sayı üretebildiği bu facia çeyreği 51-40 geride tamamladı. Son çeyreğe de kötü bir giriş yaptık ve Poythress’ı çember altında iyi kullanmaya devam eden Zenit farkı tam 17 sayıya kadar çıkardı. Bu bölümde Simon liderliğinde 0-10’luk seriyle bir geri dönüş yaptı temsilcimiz ama boyalı alan savunmamızdaki zaafları Mickey ve Poythress ile iyi cezalandıran Rus ekibi daha fazla yaklaşmamıza izin vermedi ve karşılaşmayı 76-67’lik skorla kazanmayı başardı.

Anadolu Efes’de işlerin yolunda gitmediğini söylemek için basketboldan çok anlamaya gerek yok !? Lacivert beyazlılar herşeyden önce geçen sezonki şampiyon takımdan çok uzaktalar ve bunun yanında sanki play-off bileti onlara altın tepsiyle sunulacakmış gibi rahat şekilde çıkıyorlar maçlara ve sonrasında da maç içerisinde toparlanmaları, kendilerine gelmeleri pek mümkün olmuyor. Sezon başında defalarca uyardığımız üzere Sertaç’ın gidişiyle birlikte bir uzun takviyesi yapılmalıydı, hatta milli oyuncu kalsa bile bir takviye gerekiyordu. Dunston ve Pleiss gibi artık yaşı ilerlemiş ve vücudu yorgun, sakatlığa yatkın uzunlarla sezonu tamamlama arzusu Efes’in buralara gelmesindeki temel etkenlerden biri. Ayrıca başta Micic olmak üzere tüm oyuncuların mental olarak toparlanıp kendilerine gelmeleri gerekiyor. Aksi halde bırakın ilk 4 yarışını play-off trenini bile erkenden kaçıracaklar!

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …