Güncel Haberler

RESMİ: Afyon, Kadrosunu Tanıdık Oyun Kurucu Jackson ile Güçlendirdi (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde yeniden yapılanma sürecine giren HDI Sigorta Afyon Belediyespor, 4. yabancı transferini tanıdık bir oyun kurucu ile yaptı.

Son olarak G-League’de forma giyen ve daha önce ülkemizde hem Fenerbahçe hem de Galatasaray’ın başarısı için ter dökmüş olan tecrübeli oyun kurucu Pierre Jackson ile sezon sonuna kadar anlaştıklarını açıkladılar. Bildiğiniz üzere daha önce Hayes, Hamilton ve Selden ile de anlaşmışlardı.

30 yaşında olan 1.80 metre boyundaki skorer oyun kurucu G-Leag’de South Bay ile sadece 3 maça çıkmış ve ortalama 28.3 dakika sahada kalırken 11.3 sayı, %29.4 3sayı, 3.3 ribaund, 6.0 asist istatistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Evet Euroleague seviyesinde sürati ve skorer oyununu sert savunmalar karşısında beklendiği gibi gösteremedi Jackson, bir kaç maç dışında vasatın üstüne dahi çıkamamıştı Euroleague kariyerinde. Ardından Galatasaray geçen sezon ona kendisini yeniden kanıtlamak için bir fırsat verdi ve o da bunu çok iyi değerlendirdi. BSL sahnesinde skorer özellikleri ile fark yarattığı gibi savunmadaki eksilerinin ve fiziksel zaafının da Euroleague’deki kadar ön plana çıkmadığını görmüştük.

Jackson sürati, deliciliği ve sahanın her yerinde her şekilde skoru düşünen özelikleri ile yıldız bir oyun kurucu. Ancak takımda zaten Hayes ve Selden gibi iki önemli skor opsiyonu varken, bir numaraya da topla oynamayı seven ve daha çok kendi skorunu düşünen bir ismi alan Afyon’un özellikle yarı sahada paylaşım konusunda sorunlar yaşayabileceğini düşünüyorum. En azından kısa rotasyonunda bu isimleri dengeleyebilecek, aralarında trafik oluşturabilecek bir organizatörün olması gerekiyordu. Elbette mevcut şartlarda, sezon içerisinde iyice daralmış oyuncu havuzunda ciddi maç eksiği bulunan ama hücum tarafındaki kalitesi ile bu seviyeler için ortalama üstü olan bir guardı almak bana göre yönetilebilir bir risk. Koç Aydanarığ onu doğru kullanabilirse, Afyon özellikle yüksek tempoda izlemesi çok keyifli, skorer bir takıma dönüşebilir.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …