Güncel Haberler

RESMİ: Yalovaspor, Gallinat ile Anlaştı (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Semt77 Yalovaspor kanat rotasyonuna takviye yaptı.

Son olarak İtalya Serie A2 ekiplerinden Roma forması giyen Roberto Gallinat ile sezonun geri kalanı için anlaştıklarını açıkladılar.

1.93 metre boyunda olan 25 yaşındaki Amerikalı oyuncu çıktığı 26 maçta ortalama 27.2 dakika süre alırken 17.1 sayı, %38.1 3sayı, 4.4 ribaund, 2.0 asist istaistikleriyle katkı vermişti.

EDİTÖR YORUMU:

Elbette ligimizde her zaman kaliteli ve tecrübeli yabancı oyuncuları görmek istiyoruz ama zaman zaman özellikle mütevazi bütçeli takımlarımızın genç ve potansiyelli isimleri de kadrolarına katarak biraz risk almaları gerekiyor. İşte Gallinat hamlesi Yalova adına tam da böyle. Amerikalı oyuncuların çoğu gibi o da 23 yaşında profesyonel basketbola başladı ve Danimarka’daki MVP sezonunun ardından İtalya 2. liginde de bu sezon dikkat çeken istatistiklere imza attı. Gelin birlikte onu biraz daha yakından tanıyalım.

Hem 2 hem de 3 numarada görev alabilen Gallinat öncelikle müthiş bir atlet. Bu nedenle de Yalova taraftarının sevgisini hemen kazanacağını, neredeyse her maçta en az bir tane spektaküler smaca imza atacağının garantisini verebilirim kendi adıma. Ayrıca bu müthiş sıçrama yeteneği sayesinde özellikle zayıf taraftan gelerek yaptığı bloklarla savunmaya da katkı veren bir isim. Açık alanda bitirici olarak etkili olduğu gibi kanat koşuları yapan arkadaşlarını ya da trailer gelen uzunu da kullanmayı biliyor. Set hücumlarında etkili bir birebirci, tehlikeli bir ilk adımı var ve potaya gitmeyi seviyor. Top tekniği pozisyonuna göre iyi ve temas aldığında dengesini koruyabiliyor. Ayrıca topsuz koşularla potaya atak edip hava harekatları da yapabiliyor. Ceza atışlarında yüksek yüzdeyle üçlük tehditi var. Ancak şut mekaniği çok iyi değil, yeteri kadar yukarıdan çıkaramıyor, bu nedenle de savunmacısı karşısındayken genelde şut atmayı tercih etmiyor ki dribbling üstü dışarıdan ya da orta mesafeden de atış kullanmayı 2 hatta 3. opsiyon olarak görüyor. Atletik özelliklerini ribaundlarda da iyi kullanani, oyunun bu alanında da takımına yardımcı olan bir kanat oyuncusu. 3 numara oynadığı anlarda alçak postta hem savunma hem de hücum anlamında zayıf kalması önemli eksilerinden biri, bu pozisyon için fiziği yeteri kadar kalın değil. Ayrıca tabiki henüz kariyerinin başında ve üst düzey liglerde ilk sınavını Yalovaspor forması ile verecek, yani adaptason ve tecrübesizlik gibi mental sorunlar yaşama potansiyeline sahip.

Sezonun bu bölümünde Yalova gibi sınırlı bütçeye sahip bir takımın böyle düşük maliyetli, yüksek potansiyelli ama bir o kadar riskli bir transferi tercih etmesi açıkçası bence olması gereken normal bir durum. İtalya’daki dostlarıma sorduğumda onunla ilgili karakter ya da mental anlamda sorunlar duymadım, iyi bir takım oyuncusu olduğunu söylediler. Atletizmi, dış şut tehditi ve spektaküler oyunuyla Yalovaspor’a güç kazandırıp ligimize de renk katacağını düşünüyorum.

https://youtu.be/NWZAK3BDecs

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …