Güncel Haberler

Koç Ataman, Panathinaikos Galibiyetini ve Larkin’in Durumunu Değerlendirdi

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği Panathinaikos’u Moerman’ın son saniye üçlüğüyle 82-81 yenmeyi başardı.

Karşılaşmanın ardından Anadou Efes‘in başarılı koçu Ergin Ataman açıklamalarda bulundu:

Tüm boş şutları kaçırdık. Son topta Adrien soktu ve maçı kazandık. Turnikeleri, şutları, hepsini kaçırdık… İyi bir basketbol değildi ama Adrien zor şutu soktu. Basketbol böyle işte… Her şeyi kaçırdık bugün. Son topu soktuk.

Bilhassa ikinci yarıda her şeyi kaçırdık. Ardından Adrien son topu soktu ve bu şekilde kazandık. Bence taraftarlar dışında kimse mutlu değil. Panathinaikos, belki de kazanmayı hak ettiği maçı kaybetti ve üzgün. Ben de mutlu değilim. Bilhassa hücumda iyi bir basketbol oynamadık.

Eurohoops

Maç sonuyla alakalı gelen soruya ise Ergin Ataman:

İlk plan Moerman değildi. Micic’e içeriye penetre ettirmekti. Daha önce 5 numaranın savunmacısıyla ikili oyun oynatıyorduk. Micic, adam değiştiklerinde bir türlü Evans’ı geçemedi. Hep şutla bitirmeye başladı. Plan, Micic’in Moerman ile ikili oynayıp içeri penetresiydi. Tibor’u aldık çünkü Dunston‘ın şut problemi olduğu için onu köşeye koyduk. Çok yardım gelirse oradan Tibor’a verecekti. Nitekim de öyle oldu ama Tibor çok net tutamadı topu. Moerman’a verdi, öyle kazandık.

Tibor’un üzerine Moerman’ın adamı gelince ona çevirdi ve iyi bir iş yaptı. Ondan önce attığımız yaklaşık 10 tane şut… Micic’in, Larkin’in hepsi çok daha kolay boş şutlardı ama girmedi. Bu zordu ama girdi, kazandık.

Eurohoops

Ataman, Shane Larkin ile ilgili gelen bir soruya da:

Larkin’in çok ciddi bir sakatlığı var. Barcelona maçından sonra 2 lig maçında da oynatamadık sakatlığından dolayı. Maçın son 3 dakikasında daha ciddi bir sakatlık yaşadığını söyledi ve kendisi çıkmak istedi. Bu gece MR’a girecek. Umarım yan bağlarında bir sıkıntı yoktur. Orada ciddi bir hassasiyeti var. James Anderson da maça başladı ve 3. dakikadan sonra kas yırtılması olduğunu belirttiler. Bu sezon maalesef bunları çok yaşıyoruz. Ancak her takımda bu sıkıntılar var, bunları bahane olarak kullanamayız. Biz bu kaçırdığımız şutları soksak sakatlıkların bir şeyi kalmayacak. Larkin’in durumu biraz ciddi gözüküyor. Yoksa maçın sonunda ne ben onu çıkartırdım ne de o çıkmak isterdi.

Eurohoops

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …