Güncel Haberler

Analiz: Efes, Panathinaikos’u Moerman’ın Son Saniye Üçlüğüyle Geçebildi!

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes konuk ettiği deplasmanda bu sezon hiç galibiyeti bulunmayan Panathinaikos‘u Moerman’ın son saniye üçlüğüyle 82-81 geçebildi.

Bu sonuçla Anadolu Efes 20. maçında 10. kez kazandı ve 8. sırada konumlandı. Yoncalar ise 19. maçının ardından 4 galibiyette kaldı ve 17. sırada yer almaya devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Efes’de Vasilije Micic 20 sayı, 0-7 3sayı, 4 ribaund, 6 asist ile en eksorer isim olurken, Adrien Moerman 15 sayı, 3-6 3sayı, 5 ribaund, 2 asist, 2 blok, Bryant Dunston 14 sayı, 4 ribaund, 4 top çalma, Shane Larkin 11 sayı, 4 ribaund, 5 asist ve Krunoslav Simon 10 sayı, 5 ribaund, 3 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Yoncalar’da ise Nemanja Nedovic 20 sayı, 4-8 3sayı, 6 ribaund, 3 assist ile öne çıkarken, Daryl Macon 17 sayı, 3-4 3sayı, 3 ribaund, 2 asit ve Okaro White 15 sayı, 8 ribaund, 2 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz maça pota altını etkili kullanarak başladı. Son maçlarda kendisine gelen Dunston’ı ikili oyunlarda verimli kullanarak üst üste sayılar bulduk. Ancak Panathinaikos’un bizim potamızda aldığı ribaundlarla bulduğu 2. şans sayılarına engel olamadık ki bu nedenle de denge bozulmadı. Larkin’den üst üste gelen 3 üçlük isabeti ibreyi tarafımıza çevirdi ve düşük skorlu geçen ilk çeyreği 17-12 önde tamamlamayı başardık. İkinci çeyrekte Panathinaikos hücum verimliliğini yükseltti ve biz buna karşın savunmada vidaları sıkamadık bir türlü. Sürekli potaya giden Pana kısalarına karşı savunmada çok zorlandık, boş atışlar bulmaya çeyreğin ikinci kısmında da devam ettiler. Ayrıca hücumda kazandıkları özgüveni savunmaya da yansıttılar ve bizi boş döndürüp hızlı gelerek geçiş hücumlarında da üretime devam ettiler ve tam sayı buldukları bu çeyreğin ardından soyunma odasında da 39-42 önde girmeyi başardılar.

Devre arası röportajında koç Priftis’in de tahmin ettiği üzere temsilcimiz ikinci yarıya agresif ve sert başladı. Savunma kaynaklı sayılarla 8-2’lik bir seri yakalayıp 3 sayı farkla öne geçmeyi başardık. Hücumda da pas trafiğini kuran ve ilk yarının aksine oyuncular arasındaki iletişimin arttığı Efes tam anlamıyla kendisine geldi. Ancak kenardan gelen Macon ve Nedovic’in kritik yerlerde bulduğu sayılar, özellikle üçlükler maçı koparmamıza engel oldu ve son çeyreğe sadece 3 sayı farkla, 65-62 önde girebildik. Maalesef final çeyreğine hücumdaki ritmimizi yine kaybederek başladık, düşük tempoda, neredeyse hareketsiz oynadığımız hücumlarda skor üretmekte çok zorlandık ve bitime 5 dakika kala Pana’nın 73-76 öne geçmesine engel olamadık. Skor 75-76 iken darbe almamasına rağmen sakatlanan Larkin 2 dakika kala kenara geldi ve tekrar oyuna dönemedi kalan bölümde. Son 1 dakikaya girilirken Macon’ın basketine karşın Dunston çizgiden 1-2 atınca farkı bir sayıya düştü. Pana adına White çizgiden 1-2 atınca son 14 saniyeye 79-81 misafir takımın üstünlüğü ile gerildi. Mola alan koç Ataman Pleiss’ı oyuna alarak onu köşeye yerleştirdi ve hemen yanına forvete de Moerman’ı yerleştirdi. Micic top kullanmasın diye uzunlardan yardım getirip ikili sıkıştırma yapan Pana savunmasını Micic köşede Pleiss’ı bularak cezalandırdı, Alman uzun ise Moerman’a ekstra pası yaptı ve Fransız forvet bulduğu üçlükle 1 saniye kala Efes’i 82-81 öne geçirdi ve skor da bu şekilde tescillendi.

Efes adına kesinlikle kötü bir akşamdı. Ligin deplasmanda galibiyeti olmayan, 9 maçtır evden uzakta kaybeden Panathinaikos karşısında maçı 2 ya da en geç 3. çeyrekte kıramamak gerçekten can sıkıcıydı. Bununla beraber Micic, Simon ve koç Ataman’ın gerginlikleri yüzlerinden ve davranışlarından net olarak görülebiliyordu. Ayrıca maçın son bölümünde Larkin’in darbe almamasına rağmen sakatlanması da açıkçası korkutucu bir durum Efes adına, umarız sezonun bu en kritik döneminde ciddi değildir sakatlığı. Tabiki herşeye rağmen bu maçı kazanmak ve kötü gidişe dur demek çok önemliydi ama keşke daha iyi basketbolla daha net bir galibiyet gelseydi ve temsilcimiz adına sonraki maçlara biraz daha umutla bakabilseydik. Şuanki durum maalesef büyük soru işaretlerini barındırıyor. Efes’in acilen toparlanıp Beaubois, Micic, Larkin, Simon dörtlüsünün liderliğinde bildiğimiz keyif veren basketboluna dönmesi gerekiyor. Takımdaki bulutlar nedeniyle Bryant ve Dunston gibi yüksek enerjili oynayan pozitif isimler bile düşüyor maç içinde zaman zaman…

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Baskonia, Lider Real Madrid’i Deplasmanda Devirip Play-In Biletini Kaptı

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Baskonia konuk olduğu lider Real Madrid‘i 91-95’lik skorla geçmeyi …