Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe, Guduric Liderliğinde 17 Farktan Gelip Zalgiris’i Yendi

Turkish Airlines Euroleague 22. hafta mücadelesinde önemli eksikleri bulunan iki ekibin karşılaşmasında temsilcimiz Fenerbahçe Beko, konuk ettiği Zalgiris Kaunas‘ı 17 farktan Guduric liderliğinde geri dönerek 73-67’lik skorla kazanmayı bildi.

Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 19. maçında 9. galibiyetini aldı ve averajla 10. sırada yer aldı. Zalgiris ise 18. maçının ardından 3 galibiyette kalarak son sırada yer almaya devam etti.

TÜM İSTATİSTİKLER İÇİN TIKLAYINIZ.

De Colo, Vesely ve Shayok gibi önemli eksikleri bulunan temsilcimizde Marko Guduric 19 sayı, 3-6 3sayı, 4 ribaund, 5 asist, 3 top çalma ile yıldızlaşırken, Şehmus Hazar 13 sayı, 4 ribaund ve Achille Polonara 10 sayı, 8 ribaund, 4 asist ile galibiyeti getiren diğer isimler oldular.

Webster, Strelnieks, Milaknis, Miniotas gibi silahlarından yoksun olan Zalgiris cephesinde ise Edgaras Ulanovas 16 sayı, 7 ribaund, Karolis Lukosiunas 15 sayı, 5-13 3sayı, 3 top çalma ve Marek Blazevic 10 sayı, 5-8 2sayı, 10 ribaund, 4 asist ile direnen diğer isimler oldular.

EDİTÖR YORUMU:

Temsilcimiz beklentilerin aksina maça organize olmakta sorun yaşayarak, düşük konsantrasyonla başladı. Özellikle hücumda yaptığmız basit top kayıpları ritm bulmamıza engel oldu. Öyle ki ilk 4 dakikada sayı üretemedi sarı lacivertliler ve Zalgiris de bunu çok iyi değerlendirerek 9-0’lık bir seriyle öne geçmeyi başardı. Dış şutlarda da yüzdemiz çok düşük olunca oldukça kısır bir çeyrek geçirdik ve ilk 10 dakikayı 7-13 geride tamamladık. İkinci çeyrekte Litvanya ekibi farkı tekrar 9 sayıya çıkardı ama bu aşamadan sonra devreye giren Ahmet sayesinde farkın çift hanelere çıkmasını engelledik. Polonara da yüksek enerjisi ile ona destek olunca farkı 5 sayıya kadar düşürdük. Ancak sezon başından beri en çok canımızı yakan konulardan biri olan hücum ribaundlarını iyi kullanan Zalgiris, ikinci şans sayılarıyla farkı çift hanelere çıkardı. Çeyreğin sonunda hücumda toparlanan temsilcimiz farkı eritti ve soyunma odasına 24-30 geride girdik.

İkinci yarıya sanki ev sahibi gibi çok iyi başladı Zalgiris. Genç oyunu Lukosiunas liderliğinde dış atışlarda etkili oldular ve farkı tam 17 sayıya kadar çıkardılar (26-43). Bu noktadan sonra Guduric tam anlamıyla sazı eline aldı. Onun hücumdaki efektif oyunu sayesinde takım savunmasını da bir kademe yukarı çektik, vidaları sıktık ve 18-5’lik seriyle farkı 4 sayıya kadar düşürdük. Şehmus ile Tarik’in oyunun iki alanında da ortaya koyduğu enerji sayesinde maçtan kopmadık ama son saniyede Lukosiunas’ın üçlüğüne engel olamadık ve 3. çeyreği 44-51 ile tamamladık. Son çeyreğe yüksek enerji ile başladık ve Şehmus’un spektaküler smacı ile taraftarı da tamamen oyunun içine sokmayı başardık. Ulanovas ve arkadaşlarından üst üst gelen 3 üçlük atışa engel olamadık. Ama sonrasında yarı sahayı hızlı geçen ve Zalgiris savunması yerleşmeden oldukça efektif olan temsilcimiz savunmayı da sertleştirince 8-0’lık seri yakaladık. Son 3 dakikaya girilirken Guduric’den gelen basketle uzun bir aradan sonra öne geçtik. Bitime 1 dakika kala onlar adına Ulanovas kritik bir üçlükle skoru 66-67’ye getirse de sonrasında Guduric’den gelen kritik üçlük, ardından da çizgide hatasız oynamamız sayesinde 73-67 ile kazanmayı başardık.

Evet önemli eksiklerimiz vardı ama Zalgiris’in de önemli eksikleri vardı ki sonuçta karşımızdaki takımın lig sonuncusu olduğunun tekrar altını çizmek lazım. Maalesef yardımcı koç Bjedov, koç Djordjevic’in yokluğunda ciddi anlamda sınıfta kaldı. Oyuna müdadehele etmek konusunda zorlandı ve ne savunmada ne de hücumda işlerin yolunda gitmesini sağlayamadı. Guduric devreye girip bireysel anlamda sorumluluk almasaydı ve bunda da başarılı olamasaydı ikinci bir Petkim faciası yaşayabilirdi Fenerbahçe. Bir süre daha De Colo ile Vesely’den yoksun olacağız, bu nedenle artık takım olarak buna alışmamız lazım ve Guduric’in yaptığı bu müdaheleyi daha organize bir şekilde, maça daha fazla yayarak ve farklı isimlerden de katkı alarak yapmalıyız. Bu arada Şehmus, Tarik, Polonara üçlüsünün enerjisinin bu takım için ne kadar değerli olduğunu da bir kez daha görmüş olduk.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Milano’dan Monaco Baskını Geldi!

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Olimpia Milano konuk olduğu formda rakibi AS Monaco‘yu 80-98’lik …