Güncel Haberler

İDDİA: Afyon Kadrosunu Tanıdık Bir Skorerle Güçlendiriyor (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde ekonomik sorunlar nedeniyle uzun süredir BGL takımıyla mücadele etmek zorunda kalan HDI Sigorta Afyon Belediyespor, yeni yönetimin kulübü devralmasıyla beraber hamlelerine devam ediyor.

Basketfaul’de yer alan habere göre daha önce ülkemizde Büyükçekmece ve Gaziantep formalarını terletmiş olan ve son olarak İtalya Serie A2 ekiplerinden Forli’de görev alan Kenny Hayes ile anlaşmaya vardılar.

1.89 metre boyunda olan 34 yaşındaki tecrübeli skorer Serie A2’de bu sezon 9 maçta ortalama 28.6 dakika sahada kalırken 19.3 sayı, %36.8 3sayı, 1.8 ribaund, 2.0 asist, 1.2 top çalma istatistikleriyle katkı veriyordu.

EDİTÖR YORUMU:

Ligimizi çok iyi tanıyan tecrübeli yabancılardan biri olan Hayes, kendi skorunu üretebilmesi, dribbling üstünden hem potaya giderek hem de dış şutlarla etkili olabilmesi ile Afyon’a hücumda ciddi anlamda güç katacaktır kuşkusuz. Ancak artık ilerleyen yaşıyla oyunun savunma tarafındaki enerjisinin ve dolayısıyla verimliliğinin düştüğünü de belirtmek gerekli. Bunun yanında topla oynamayı seven ve bunu genelde kendi skorunu üretmek için kullanan bir skorer olduğunu, 2 numara için de fiziksel avantajlara sahip olduğunu belirtmek gerekli.

Koç Aydanarığ’ın Ormanspor’da da kısaların birebir etkinliği üzerinden yüksek tempoda oynanan bir sistem benimsediğini görmüştük, bu sistemin bir benzerini Afyon’da da kurmak istediğini Selden ve Hayes transferleri ile anlamış olduk. Tabiki şuanda kadro tam olarak şekillenmedi ve koçun kafasından neler geçtiğini net olarak bilmiyoruz. Ama Selden ile Hayes varken elinde sanırım saf bir oyun kurucuya ihtiyacı olduğunun kendisi de farkındadır. Evet Selden 3 numaraya kayabilir ve Hayes de 2 numarada hücum anlamında gayet iyi katkı verir ama bu isimleri derleyip toplayacak 1 numara gerekiyor… Aksi durumda organize olmakta zorlanırlar. Çünkü tekrar özetlemek gerekirse Hayes, tek yönlü, genelde kendi skoruna odaklanan bir guard. Bu dönemde bütçe-performans açısından yapılacak en doğru hamlelerden biri olacağını düşünüyorum. Ama elbette işin savunma tarafında takım olarak onun açıklarını kapatacak yollar da bulmaları gerekecek.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …