Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 21. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de yine COVID-19 gölgesinde geçen bir haftayı geride bıraktık.

Sadece 4 maçın oynanabildiği ve tek sahne alan temsilcimiz Anadolu Efes’in de bizi üzdüğü bu tatsız haftanın panoramasını gelin birlikte oluşturalım ve ödülleri de sahipleriyle buluşturalım.

** Zalgiris – Kızıl Yıldız, Olympiakos – Zenit, Milano – Kazan, Fenerbahçe – Alba ve Panathinaikos – Maccabi maçları takımlarda artan COVID vakaları nedeniyle ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Koç Saras’ı göreve getirerek son sezonlarda yapılan kötü koç tercihlerinin tamamını unutturan ve kurduğu kaliteli kadroyla geçen sezon final oynayan Barcelona, bu sezon da zirvede Real Madrid’i takip ediyor. Bu hafta da son şampiyon ünvanına sahip temsilcimiz Anadolu Efes’i Palau Blaugrana’da 82-77’lik skorla geçerek, şampiyonu aynı sezonda ikinci kez devirmeyi başarmışlar, yüm rakiplerine net bir mesaj vermişlerdi. Genç guard Jokubaitis’i adeta şapkadan çıkardıkları bu özel galibiyetin ardından onları haftanın takımı seçiyoruz. Ama şunu da belirtmek lazım, bu kadar aleni bir hakem desteğine ihtiyaçları yok… İyi basketbol oynuyorlar zaten ancak bazen bu hakem kararları onların gerçek perfomansını bile gölgeliyor!

Resim

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

CSKA Moskova‘nın 34 yaşındaki İtalyan yıldız Daniel Hackett tam anlamıyla ikinci baharını yaşıyor. Tecrübeli solak guard, 20. haftada elde ettiği MVP ödülünü bu hafta da kimseye bırakmadı. Takımın Asvel karşısında zaman zaman zorlandığı maçta yine çok iyi bir liderlik örneği gösterdi. Oyunun iki alanında da kritik yerlerde sorumluluk alırken, hücumda çok yüksek verimli bir performansa imza attı. 26:16 dakika sahada kalırken 6-8 2sayı, 3-4 3sayı, 6-7 s.atış isabetleriyle 27 sayı üretirken istatistiklerine 5 ribaund, 4 asist ekledi ve sadece 1 top kaybı yaparak 38 verimlilik puanına ulaştı. Hackett tam anlamıyla alev almış durumda ve sakatlıktan dönüşte sergilediği bu perfomansla yönetime “ben geldim artık guard transferine gerek yok” mesajını verdi!

Daniel Hackett - CSKA Moscow - EB21

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Daniel Hackett (CSKA Moskova): 27 sayı, 3-4 3sayı, 5 ribaund, 4 asist, 38 verimlilik
  • Guerschon Yabusele (Real Madrid): 17 sayı, 7-7 2sayı, 8 ribaund, 3 asist, 27 verimlilik
  • Mike James (AS Monaco): 26 sayı, 5-7 3sayı, 4 ribaund, 6 asist, 23 verimlilik
  • Anthony Randolph (Real Madrid): 13 sayı, 12 ribaund, 20 verimlilik
  • Marius Grigonis (CSKA Moskova): 16 sayı, 4-6 3sayı, 4 ribaund, 4 asist, 19 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …