Güncel Haberler

2021-22 Turkish Airlines Euroleague 20. Haftanın Panoraması ve Ödüller

Turkish Airlines Euroleague‘de Ocak ayının çift maç haftasının ilk bölümü olan 20. hafta programı geride kaldı.

COVID etkisiyle beraber oynaması planlanan 9 maçtan sadece 4 tanesinin oynanabildiği bu haftanın her zamanki gibi birlikte panoramasını oluştururken, ödülleri de sahipleri ile buluşturalım.

** Zenit – Asvel, Kızıl Yıldız – Real Madrid, Monaco – Unics, Baskonia – Efes ve Maccabi – Alba maçları takımlarda artan COVID vakaları nedeniyle ertelendi.

TOPLU SONUÇLAR:

HAFTANIN TAKIMI:

Sezonun ve hatta son dönemin en kaliteli, en çekişmeli maçları arasına adını rahatlıkla yazdırabilecek bir maç izletti bize Barcelona ve Olimpia Milano. italyan ekibi zorlu Palau Blaugrana deplasmanında tecrübeli guardlarının oyuna ağırlıklarını koymaları sayesinde maça önce ortak oldu sonra da maçın en kritik anlarında yine bu iki ismin, Rodriguez ve Delaney’nin müthiş performansları sayesinde kazanmayı bildi. Sertlik, kalite, mücadele kokan bu maçta bizlere adeta basketbol ziyafeti yaşatan iki takımı da alkışlıyoruz ama tabi deplasmanda olmasına rağmen galibiyete ulaşan Milano’yu ayakta alkışlıyoruz ve onları haftanın takımı ilan ediyoruz, hakettiler sonuna kadar.

Sergio Rodriguez celebrates - AX Armani Exchange Milan - EB21

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU (MVP):

Bu hafta uzun süredir buralarda görmediğimiz bir ismi konuk ödüyoruz MVP köşemizde. CSKA Moskova‘nın OAKA deplasmanında elini kolunu sallaya sallaya çıkmasını sağlayan kişi, İtalyan yıldız Daniel Hackett bu haftanın en değerli oyuncusu ödülünün sahibi oldu. Sağlığına kavuştukta sonra sezonun kendi adına en iyi maçını çıkardı diyebiliriz. 22:28 dakika sahada kalan Hackett, 2-3 2sayı, 4-6 3sayı isabetleriyle 17 sayı üretirken istatistiklerine 5 ribaund, 6 asist, 1 top çalma ekledi, daha da önemlisi “0” top kaybı ile oynadı ve 26 verimlilik puanına ulaştı. Alkışlar Hackett’a.

CSKA Moscow celebrates - EB21

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak sadece kazanan takımlardan seçim yapılmıştır.)

  • Daniel Hackett (CSKA Moskova): 17 sayı, 4-6 3sayı, 5 ribaund, 6 asist, 26 verimlilik
  • Ognjen Jaramaz (FC Bayern Munich): 16 sayı, 3-5 3sayı, 4 ribaund, 20 verimlilik
  • Pierria Henry (Fenerbahçe Beko): 11 sayı, 3 ribaund, 8 asist, 19 verimlilik
  • Achille Polonara (Fenerbahçe Beko): 15 sayı, 3-6 3sayı, 7 ribaund, 18 verimlilik
  • Sergio Rodriguez (Olimpia Milano): 18 sayı, 4-6 3sayı, 2 ribaund, 4 asist, 17 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …