Güncel Haberler

Analiz: Fenerbahçe Beko – Olympiakos

Turkish Airlines Euroleague‘de bir çift maç haftası daha geldi çattı. Temsilcilerimizden Fenerbahçe Beko 20. hafta mücadelesinde Yunan ekibi Olympiakos‘u Ülker Spor Salonu’nda konuk edecek.

Ben de her zaman olduğu gibi sizler için maç önü analizimi hazırladım. Keyifli okumalar.

Takımların Durumları:

Euroleague’de son yıllarda klasik haline gelen kapışmasında Olympiakos (12.5), temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘yu (7-10) ziyaret edecek. Son 7 maçından 6 tanesini kazanan ancak 17. haftadan sonra takımdaki artan COVID vakaları nedeniyle bu maçta ilk kez sahalara dönen Yunan ekibinde Tyler Dorsey (13.4 sayı), Sasha Vezenkov (12.7 sayı), Kostas Sloukas (10.6 sayı) takımın skor yükünü çeken isimler konumundalar. Temsilcimiz ise iki süper yıldızı Nando De Colo ve Jan Vesely’nin sakatlıklarının ardından ilk Euroleague maçına çıkacak. Marko Guduric (8.8 sayı), Achille Polonara (8.3 sayı, 4.2 ribaund) ve Pierria Henry’nin (7.8 sayı, 3.5 asist) daha fazla sorumluluk alarak takıma liderlik etmeleri bekleniyor.

Kritik Eşleşme:

Bu maçta iki yetenekli ve çok yönlü uzun forvetin karşılaşmasına tanık olacağız. Olympiakos cephesinde Sasha Vezenkov bu sezon tam anlamıyla bir adım öne çıkarak sorumluluk aldı. %63.4 2sayı, %39.1 3sayı, %86.1 s.atış yüzdeleriyle 12.7 sayı ve 5.5 ribaund ortalamaları yakalamış durumda. Ancak bu maçta karşısında Achille Polonara gibi çalışkan, enerjik ve sert bir isim olacak, işi hiç kolay değil. İtalyan uzun Vesely’nin sakatlandığı ve devam edemediği 17. haftadaki Asvel maçında sezonun kendi adına en iyi performansını sergilemiş, takımını 23 sayı, 11 sayı ile galibiytee taşıyan isim olmuştu.

Galibiyetin Anahtarları:

Fenerbahçe Beko’da De Colo ile Vesely’nin yokluğuyla beraber yeni bir rotasyon oluşmuş durumda. Özellikle De Colo’nun yokluğunda Guduric ile Pierre’in hücum tarafında daha fazla sorumluluk almaları gerekiyor. Vesely’nin yokluğunda ise Ahmet ve Floyd’un dakikaları artacaktır, Martin ve Fall gibi atletik uzunlara karşı zorlu bir sınav verecekler. Son maçta Asvel karşısında 23 sayı, 11 ribaund ile çok iyi bir iş çıkaran Polonara’yı da burada en verimli şekilde kullanıp, onun çok yönlülüğünden ve dış şut tehditinden faydalanamaları gerekiyor.

Olympiakos bu sezon 5 kaybın tamamını deplasmanlarda yaşadı. Evlerinde %60.3 gibi harika bir 2 sayı yüzdesine sahipler ki bu alanda ligin en iyisi konumundalar. Ayrıca 26.8 savunma rivaundlu alıp rakipleri de 13.8 top kaybına zorluyorlar iç saha maçlarında. Deplasmanda ise işin rengi değişiyor; 2 sayılıklarda isabet oranı %53.5’e düşerken, 24.1 savunma ribaundu alabiliyorlar ve rakipleri ortalama 10.9 top kaybına zorluyorlar. Zorlu Ataşehir deplasmanında Sloukas ile Walkup’ın tempoyu kontrol edip, Henry’nin açık alandaki etkinliğini ve yaratıcılığını sınırlamaları gerekiyor.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Real, Kaunas Deplasmanından Deck’in Son Saniye Basketiyle Galibiyet Çıkardı

Turkish Airlines Euroleague 34. ve son hafta mücadelesinde Real Madrid, konuk olduğu Zalgiris Kaunas‘ı Deck’in …