Güncel Haberler

2021-22 Euroleague Fantasy Challenge 20.Hafta Seçimleri

Turkish Airlines Euroleague‘de COVID salgını nedeniyle verilen zorunlu aranın ardından 20. hafta maçları ile yola devam ediyoruz.

5 maçın ertelendiği bu hfata öncesi her zaman olduğu gibi sizlerle Euroleague Fantasy Challenge takımımda yaptığım değişiklikleri, güncellemeleri paylaşacağım, keyifli okumalar.

Öncelikle yolları ayırdığımız isimlere bir göz atalım:

  • Dimitris Priftis (Panathinaikos)
  • Mario Hezonja (Unics Kazan)
  • Shane Larkin (Anadolu Efes)
  • Jordan Loyd (Zenit)

Ardından da kadromuza yeni eklediğimiz isimleri inceleyelim:

  • Andrea Trinchieri (FC Bayern Munich): Alman ekibi Audi Dome’da bu sezon iyi işlere imza attı. Karşılarında da ligin en zayıf halkası Zalgiris olacak. Son haftalarda üst üste gelen kayıplar karşısında moral bulmak isteyeceklerdir. Aradıkları çıkış için en uygun maçlardan birisi. Koç Trinchieri’nin de taktik ve teknik farkını konuşturacağını, rakibin sürpriz yapmasına izin vermeyeceğini düşünüyorum.
  • Vladimir Lucic (FC Bayern Munich): Son yıllarda Avrupa basketbolunda oyuncu yetiştirme konusunda en büyük sıkıntının yaşandığı pozisyon 3 numara. Lucic de bu pozisyon için Avrupa’nın en iyilerinden biri. Bayern’in kolay bir rakip ile karşılalacağını düşünürsek son haftalarda olduğu gibi bizlere yine çift haneli puanlar getirebileceğini söyleyebiliriz.
  • Kostas Sloukas (Olympiakos): Yunan maestro eski takımına karşı boy gösterecek. Onun için duygusal bir maç olacak ama bir o kadar da konsantre çıkacaktır sahaya. Karşısında De Colo’nun olmayacak olması savunmada fazla yıpranmayacağı, daha fazla hücuma enerji ayırabileceği anlamına geliyor. Bu da verimini ve dolayısıyla getireceği puanları yükseltecektir.
  • Nicolas Laprovittola (FC Barcelona): Barça cephesinde sakatlıklar ve COVID problemleri can sıkmaya devam ediyor. Bu maçta hem Calathes hem de Exum’dan faydalanamayacak olmaları son haftalarda olduğu gibi Arjantinli guardın süresini ve sorumluluklarını arttıracaktır. Son 3 maçta yakaladığı 17.5 verimlilik puanı ortalamasına bu maçta da ulaşacağını tahmin ediyorum.

Yapılan değişiklikler sonrası takımımızın yeni görüntüsü bu şekilde olacak:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Olympiakos, Son Çeyrekte Gaza Basıp Belgrad’da Kazanarak Play-Off’u Garantiledi

Turkish Airlines Euroleague 33. hafta mücadelesinde Olympiakos konuk olduğu Kızıl Yıldız karşısında zorlansa da son …