Güncel Haberler

2021-22 ING Basketbol Süper Ligi Haftanın Panoraması ve Ödüller (16. Hafta)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde 16. hafta maçları da COVID salgınının gölgesinde tamamlandı.

Olumlu olan nokta ise bu hafta, geçen haftanın aksine sadece 2 maçın ertelenmesiydi. Sürpriz sonuçların çıktığı bu zorlu haftayı gelin her zamanki gibi birlikte inceleyelim ve panoramayı oluştururken ödülleri de sahipleriyle buluşturalım. Keyifli okumalar.

** Afyon BGL oyuncuları ile yola devam ettiği için ödülleri verirken onların maçlarında ortaya çıkan istatistikleri dikkate almıyoruz.

TOPLU SONUÇLAR:

** Semt77 Yalovaspor – Frutti Extra Bursaspor ve Yukatel Merkezefendi – Anadolu Efes karşılaşmaları COVID vakaları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

HAFTANIN TAKIMI:

Ligimizin sponsoruz takımlarından biri olan ve buna paralel olarak da mütevazi bir bütçeye sahip olan Darüşşafaka, geçen hafta Karşıyaka deplasmanında aldığı kritik galibiyetten sonra bu hafta ise Ataşehir’de kendisinden en 3 kat daha büyük bir bütçeye sahip olan lider Fenerbahçe Beko’yu 61-79 gibi önemli bir farkla geçmeyi başardı. Elbette sarı lacivertlilerin sakatlıklarından dolayı De Colo, Vesely ve Booker gibi yıldızlarından faydalanamamış olması da bu farkta bir etkendi ama Daçka’nın galibiyetine gölge düşürecek nitelikte bir etken değildi kesinlikle. Koç Ernak’ın öğrencileri disiplinli ve sert savunmalarının yanı sıra hücumda da sabırlı ve topun değerini oynayarak bu ses getiren galibiyeti hanelerine yazdırdılar, liderlik yarışında biz de varız dediler. Biz de onları gördük bu başarılı performansın ardından haftanın takımı ödülü kendilerine veriyoruz alkışlarla.

HAFTANIN EN DEĞERLİ OYUNCUSU:

Koç Çakı’nın göreve gelmesiyle toparlanması beklenen Tofaş, bir türlü reaksiyon gösterememişti son maçlarda. Ama bu hafta konuk ettikleri denk rakiplerinden Türk Tekekom karşısında şeytanın bacağını kırdılar. Tofaş‘ın uzatma sonunda 95-93 ile kazandığı bu zorlu maçın, önemli galibiyetin başrol oyuncusu ise son haftalarda düşüşte olan Kasey Shepherd oldu. Amerikalı guard kendisinden beklenenden de fazlasını ortaya koydu ve skorer oyununun yanı sıra asistler ve ribaundlarda da takımına önemli katkılar vererek çok yönlü bir oyuncu olduğunun altını çizdi. 35 dakika sahada kalan Shepherd 17 sayı üretirken istatistiklerine 10 ribaund ve 9 asist ekleyerek triple-double ile flört etti ve 26 verimlilik puanına ulaştı. Bu nefis performans da ona haftanın MVP’si ödülünü getirmiş oldu alkışlarla.

HAFTANIN EN İYİ BEŞİ:

(Pozisyonlardan bağımsız olarak, kazanan takımların en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncuları arasından seçim yapılmıştır.)

  • Kasey Shepherd (Tofaş): 17 sayı, 10 ribaund, 9 asist, 4 t.çalma, 26 verimlilik
  • Francisco Cruz (Tofaş): 21 sayı, 4-8 3sayı, 5 ribaund, 10 asist, 25 verimlilik
  • Bonzie Colson (Pınar Karşıyaka): 27 sayı, 3-6 3sayı, 8 ribaund, 25 verimlilik
  • Egehan Arna (Beşiktaş Icrypex): 15 sayı, 3-7 3sayı, 11 ribaund, 2 asist, 23 verimlilik
  • Troy Caupain (Darüşşafaka): 15 sayı, 3-7 3sayı, 5 ribaund, 7 asist, 3 t.çalma, 20 verimlilik

HAFTANIN EN İYİ YERLİ PERFORMANSLARI:

(Pozisyonlardan ve takımların galibiyet durumlarından bağımsız olarak, en yüksek verimlilik puanına sahip oyuncular arasından seçim yapılmıştır.)

  • Egehan Arna (Beşiktaş Icrypex): 15 sayı, 3-7 3sayı, 11 ribaund, 2 asist, 23 verimlilik
  • Erdi Gülaslan (Türk Telekom): 13 sayı, 3-4 3sayı, 5 ribaund, 17 verimlilik
  • Can Uğur Öğüt (Türk Telekom): 10 sayı, 4 ribaund, 11 asist, 17 verimlilik
  • Kenan Sipahi (Beşiktaş Icrypex): 18 sayı, 5 asist, 15 verimlilik
  • Kartal Özmızrak (Bahçeşehir Koleji): 19 sayı, 3-5 3sayı, 3 ribaund, 3 asist, 15 verimlilik

PUAN DURUMU:

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …