Güncel Haberler

İDDİA: Telekom, Terrell ile Anlaşmak Üzere (Analiz)

Ülkemizi 7DAYS EuroCup‘da temsil eden ING Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom, guard rotasyonuna takviye yapıyor.

Sportando’da yer alan habere göre Ankara ekibi son olarak Ukrayna’nın Dnipro takımında forma giyen Jared Terrell ile anlaşmak üzere. Ayrıca gelen haberlere göre performansından memnun olunmayan Harrison ile yollar ayrılacak.

1.91 metre boyunda olan 26 yaşındaki Amerikalı guard, geçen sezon Ukrayna Ligi’nde 44 maçta ortalama 24.8 dakika süre alırken 13.6 sayı, %36.7 3sayı, 2.8 ribaund, 2.2 asist ile katkı vermişti. Terrell bu sezon ise henüz herhangi bir takımın formasını giymedi.

EDİTÖR YORUMU:

2019-20 sezonunda Ukrayna Ligi’nde MVP seçilen Terrell, atletik özellikleri ve dış şut tehditi ile öne çıkan bir combo guard. Yay gerisinden gönderdiği şutlar hücumda en önemli silahı diyebiliriz. Bununla beraber dribbling üstü orta mesafe hem de dış şut tehditinin bulunması, hareketli atışlarla da skor üretebilmesi ve atletizmi artı patlayıclığı sayesinde açık alandaki etkinliği ile önemli bir skor potansiyeline sahip. Diğer tarafta güçlü fiziği ve atletik özellikleri ile beraber NBA’in aksine Avrupa’da hem 1 hem de 2 numaraları savunabileceğini gösterdi, oyunun bu alanında da faydalı ve çalışkan bir isim.

Geliştirmesi gereken yönlerin başında pas özelliği var. Bu da onun hücumda tek yönlü oynamasına ve zaman zaman skorer kimliğini fazla agresif bir şekilde sahaya yansıtarak takıma zarar vermesine neden olabiliyor. Tercih hataları ile beraber top kaybı potansiyeli yüksek bir guard. Fiziksel anlamda her türlü artıya sahip olmasına rağmen ribaundlar konusunda yeteri kadar katkı veremiyor, bu alanda pek konsantre bir oyuncu değil.

Kolej kariyerinde de Ukrayna Ligi’nde geçirdiği son 2 sezonda da skorer kimliği ile adını duyurmuş bir isim. Ancak oyunun diğer alanlarına katkısı sınırlı bir isim. Savunma konusunda şimdiye kadar sırıtmadığını, hatta iyi işler yaptığını görsek de EuroCup ve BSL’nin Ukrayna Ligi’ne göre çok daha sert ligler olduğunu biliyoruz. Bu nedenle sanki direkt bu seviyelere atlamasının biraz erken olacağını, öncesinde Avrupa’nın daha ara seviye liglerinde boy göstermiş olmasının tecrübeli eksikliğini kapatmış olabileceğini düşünüyorum. Atletizmi ve skorer oyununu ön plana çıkarıp tecrübe eksikliğini geride bırakabilir, sezon ortasında olmamazın da etkisiyle hızlıca adapte olabilirse Clemmons ve Dawkins’den sonra alternatif skorer olarak takıma faydalı olabileceğini düşünüyorum. Normal şartlarda Harrison’ın kalitesinde bir isim değil elbette ama Harrison bu sezon beklentileri hiç karşılayamadığı için Terrell Ukrayna’daki standartlarının bir tık altında bile performans sergilese Telekom adına çok faydalı olacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …