Güncel Haberler

Maccabi, McGee ile İlgileniyor (Analiz)

Turkish Airlines Euroleague‘de mücadele eden İsrail Winner Ligi şampiyonu Maccabi Tel Aviv guard rotasyonunu güçlendirmeye hazırlanıyor.

Halihazırda San Pablo Burgos forması giyen Tyrus McGee ile görüşmeleri sıkılaştırdılar ve oyuncunun Euroleague opsiyonunu kullanarak transfer etme konsuunda yol katettiler. Yakın zamanda bir gelişme olabilir.

1.88 metre boyunda olan 30 yaşındaki tecrübeli skorer Holon’daki başarılı sezonun ardından bu sezona İspanyol ekibinde başladı. Endesa’da 15 maçta ortalama 20.9 dakika süre alırken 10.5 sayı, %39.1 3sayı, 1.7 ribaund, 2.1 asist, 1.2 top çalma ve BCL’de ise 7 maçta ortalama 21.9 dakika sahada kalırken 13.4 sayı, %39.0 3sayı, 1.1 ribaund, 1.9 asist istatistikleriyle katkı veriyordu.

EDİTÖR YORUMU:

McGee, çabukluğu ve deliciliği sayesinde yaptığı etkili penetrelerle ön plana çıkan bir guard. Rakip savunmayı iyi okuyan ve potaya gideceği alanı açarak doğru zamanda potaya gidip atletizmi ve patlayıcılığı sayesinde de pozisyonları yüksek yüzdeyle sayıya dönüştüren bir skorer. Dribbling sonrası kendisine mesafe yaratarak şut tehditi de oluşturan McGee aynı zamanda saha görüşü ve basketbol IQ’su yüksek olan bir guard, bu sayede kendi pozisyonunu yaratabildiği gibi takım arkadaşlarına servisler yapan, bencil olmayan bir skorer aynı zamanda. İkili oyunlarda perdeleri dribbling becerisi sayesinde akıllıca kullanabildiği gibi perdeye gelen uzunlara pası verip aldığı hand-off paslar sonrası da ivmelenip potaya gitmeyi silahları arasına yazdırmış durumda. Yüksek yüzdeli üçlükler de hücumdaki önemli silahlarından biri. Neredeyse her pozisyonda, her mesafeden kendisine pozisyon yaratabilen ve dengeli şutlar çıkarabilen bir isim, zor şutları yüksek yüzdeyle sokmasıyla bilinen bir isim.

İşin savunma tarafında ise fazla mesai harcamayı sevmiyor. Fiziksel temas ya da topa baskı konusunda da üst düzey isimlerden biri değil. Genelde olabildiğince az enerji harcayarak biraz görüntü veriyor biraz da takımını 4 kişi bırakmamaya çalışıyor. Zaman zaman pas araları ve toplu guardı hataya zorlama konusunda iyi işler çıkarsa da oyunun bu alanında konsantrasyon seviyesi ve katkısı sınırlı.

McGee geçen sezon BCL’nin önemli skorerlerinden biriydi kuşkusuz ancak bu sezon Burgos’da sıradan bir performans sergiliyor diğer diyebiliriz. Ayrıca oyunun diğer alanlarındaki katkısı sınırlı olduğu ve şut seçimlerinde hatalar yaptığı zaman yüzdesi düştüğü için genelde yüksek verimlilik ortaya koyan bir oyuncu olamadı. Savunmada da pek iyi bilinen bir isim değil. Dolayısıyla Euroleague seviyesi için uygun olmadığını düşünüyorum. Halihazırda ellerinde Evans, Wilbekin, DiBartlomeo varken bu iki isimden daha iyi bir oyuncu almak mantıklı olabilir ama Wilbekin’den aşağıda, Evans ile aynı seviyede bir isim almak doğru bir hamle olmayacaktır.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Panathinaikos, Zorlu Belgrad Deplasmanında Farklı Kazandı

Turkish Airlines Euroleague 30. hafta mücadelesinde Panathinaikos, Belgrad’da konuk olduğu Kızıl Yıldız‘ı 76-89 gibi farklı …