Güncel Haberler

2021-22 ING Basketbol Süper Ligi İlk Yarının Ödülleri

ING Basketbol Süper Ligi‘nde hem 2021 yılını hem de ilk yarıyı tamamladık.

Her ne kadar son haftalarda gelen bir kaç COVID ertelemesi halen oynanamamış olsa da bir çok takım 14 ya da 15. maçlarını tamamlamış durumdalar. Bu nedenle de bir kaç maç için ilk yarı ödüllerini bekletmeye gerek yok.

İşte karşınızda ligimizin ilk yarısına damga vuran isimler. Keyifli okumalar.

EN İYİ SAVUNMACI:

Geçen sezon hem Pro A’nın hem de BCL’nin MVP’si seçilen Bonzie Colson, Euroleague ekiplerinin ilgisine rağmen temsilcimiz Pınar Karşıyaka‘ya transfer olmuştu. Boyuna göre müthiş uzunluktaki kolları, güçlü fiziği ve atletizmi ile sahada neredeyse her pozisyonu savunabilen bir forvet. Koç Sarıca’nın sisteminde çok önemli olan savunma ribaundları ve yarı sahadaki baskı konusunda onun rolü çok kritik. Kısalar önde baskı yaparken onun blok tehditi değerli. Ayrıca ikili oyunlarda çabuk ayakları ile savunmada tam bir joker konumunda. 25 yaşındaki Colson bu sezon görev aldığı 13 maçta ortalama 31.1 dakika sahada kalırken 5.0 savunma ribaundu, 1.3 top çala, 0.9 blok ortalamalarını yakaladı ve en iyi savunmacı ödülünün sahibi oldu.

EN İYİ KOÇ:

Malum ülkemizdeki ekonomik krizin de etkisiyle bu sezon ligimizde bir çok takım sponsoruz mücadele ediyor. Ama bu ekipler arasında en dikkat çeken ekip kuşkusuz Darüşşafaka. Hem BCL’de hem de ligimizde başarılı şekilde yoluna devam ederlerken koç Selçuk Ernak da bir kez daha mütevazi bütçelerle nasıl doğru ve potansiyelli bir takım kurulur bunun öğretisini verdi tüm camiaya. İlk 4 yarışında mücadele ettikleri rakiplerine göre çok daha düşük bir bütçeyle yola çıkan Daçka’da güzel bir takım kimyası yarattı tecrübeli koç. McCullough gib Avrupa piyasasına yeni kazandırdığı bir ismin yanı sıra Caupain ve Pineiro gibi yüksek potansiyelli isimleri ve ligimizi yakından tanıyan iki uzun Boothe ile Olaseni’yi en verimli şekilde kullandı. Ayrıca yerli oyuncular Doğuş, Sinan, Troy ve Berke de onun yönetiminde yüksek verim ve daha da önemlisi enerjiyle, arzuyla katkı veriyorlar. 11 galibiyet, 4 mağlubiyet ile ilk yarıyı 3. sırada tamamlayan Daçka’da bu başarının mimarı olan Ernak’ı da ilk yarının en iyi koçu seçiyoruz alkışlarla.

MVP:

Ligimizin köklü ve istikrarlı takımlarından biri olan Gaziantep her sezon kadrosuna katıp parlattığı uzunlarla Euroleague takımlarının yakın markajında olan bir ekip. Jekiri ve Jaiteh’den sonra bu sezon da Alpha Kaba çok iyi iş çıkarıyor. 2.08 metre boyunda olan 25 yaşındaki Fransız uzun, atletizmi ve güçlü fiziği ile her iki pota altında da önemli bir tehdit, bir çok maçı da domine ettiğini gördük. Ama tabiki oyununun öne çıkan tarafı ribaundlar ve bloklar, çember koruyuculuğu. Diğer taraftan sezon ilerledikçe bitiricilik konusunda da ne kadar geliştiğini, artık ikili oyunlarda ve potaya yakın atışlarlarda takımına önemli ölçüde skor katkısı verdiğini de gördük. Bu da istatistiklerine direkt olarak yansıdı ve 15 maçın tamamında ortalama 31:42 dakika süre alırken 15.2 sayı, 10.7 ribaund, 1.2 asist, 1.7 blok istatistikleriyle 21.2 verimlilik puanına ulaştı, alkışlarla ilk yarının MVP’si oldu.

EN İYİ BEŞ:

** Oyuncuların verimlilik puanlarına ve pozisyonlarına göre, G-G-F-F-P formasyonuna göre, belirlenmiştir.

  • Alpha Kaba (Gaziantep): 15.2 sayı, 10.7 ribaund, 1.2 asist, 21.2 verimlilik
  • Bonzie Colson (Pınar Karşıyaka): 16.2 sayı, 6.9 ribaund, 1.9 asist, 18.7 verimlilik
  • Dee Bost (Galatasaray NEF): 14.5 sayı, 5.5 ribaund, 7.3 asist, 2.0 t.çalma, 18.6 verimlilik
  • Jarmar Gulley (Gaziantep): 19.6 sayı, 5.2 ribaund, 3.2 asist, 18.4 verimlilik
  • Allerik Freeman (Frutti Extra Bursaspor): 20.4 sayı, 3.1 ribaund, 3.6 asist, 17.1 verimlilik

EN İYİ YERLİ BEŞ:

** Oyuncuların verimlilik puanlarına ve pozisyonlarına göre, G-G-F-F-P formasyonuna göre, belirlenmiştir.

  • Oğuz Savaş (Bahçeşehir Koleji): 10.1 sayı, 4.9 ribaund, 2.1 asist, 12.1 verimilik
  • Berk Uğurlu (Tofaş): 10.3 sayı, 2.2 ribaund, 4.5 asist, 11.4 verimlilik
  • Doğuş Özdemiroğlu (Darüşşafaka): 10.5 sayı, 4.6 ribaund, 3.9 asist, 2.2 t.çalma, 9.0 verimlilik
  • Onuralp Bitim (Frutti Extra Bursaspor): 11.3 sayı, 3.7 ribaund, 1.8 asist, 10.4 verimlilik
  • Egehan Arna (Beşiktaş Icrypex): 10.4 sayı, 3.3 ribaund, 2.5 asist, 8.6 verimlilik

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Galatasaray, Formalite Maçında Dijon’a Konuk Oluyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu J grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Galatasaray Ekmas, …