Güncel Haberler

FLAŞ: Efes ile Bursaspor Arasında Önemli Bir Takas Gerçekleşiyor! (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde nadir görünen bir takas anlaşmasında sona gelindi.

Basketfaul’ün haberine göre Frutti Extra Bursaspor ile Anadolu Efes arasında bir takas gerçekleştirilecek. Buna göre Tolga Geçim ile Egemen Güven takım değiştiren isimler olacaklar ve anlaşmanın 7 Ocak Cuma günü resmi olarak açıklanması bekleniyor.

2.06 metre boyunda olan 25 yaşındaki Tolga BSL’de 14 maçta ortalama 13.4 dakika süre alırken 3.8 sayı, 1.9 ribaund, 2.2 asist istatistikleriyle katkı veriyordu.

2.10 metre boyunda olan 25 yaşındaki Egemenise BSL’de 15 maçta ortalama 18.5 dakika sahada kalırken 7.7 sayı, 4.5 ribaud ile mücadele ediyordu.

EDİTÖR YORUMU:

Tolga son yıllarda bir türlü potansiyelini ortaya koyamayan bir isim. 3 numara için iyi bir fiziği var ve pasör özellikleri, saha görüşü artı sırtı dönük silaharının da bulunması ile Avrupa basketbolunda nadir bulunan çok yönlü 3 numaralardan birine evrilebilir. Efes de koç Ataman ona zaman BSL maçlarında süre verdi ama beklentileri karşılayamadı. Şimdi beyaz bir sayfa açarak kariyerine adeta yeniden başlama fırsatı yakalayacak. Bursa’da onun pozisyonunda Brown ve Onuralp olacak. Özellikle yabancı sınırı nedeniyle Brown’un zaman zaman BSL maçlarında kadroda yer almadığını biliyoruz, bu da Efes’dekinden çok daha fazla süre ve sorumluluk alacağı anlamına geliyor.

Egemen ise bu sezon ligimizde en çok gelişim gösteren isimlerden biri. Geçen sezon Afyon’da yakaladığı çıkışı Bursa’da da sürdürdü ve özellikle Hayes’in sakat olduğu dönemde takımın as uzunu olarak hem EuroCup hem de BSL’de önemli sorumluluklar, süreler aldı. Efes’in Sertaç sonrası özellikle BSL maçlarında uzun rotasyonunda yerli eksiği çektiğini de biliyoruz. Altyapılardaki başarılı yıllarından sonra A takım seviyesinde mental ve fiziksel bir durgunluk dönemi geçiren Egemen’in son yıllarda ve bu sezon Bursa’da sergilediği yükselen grafiğinin ödülünü Efes’e transfer olarak alacağını, gelişimini aynı ivme ile sürdürüp, Euroleague rotasyonunda bile Petrusev’in önüne geçebileceğini düşünüyorum.

Özetle iki takım adına da oyuncular adına da doğru bir hamle oldu. Milli takım seviyesinde olan iki potansiyelli oyuncumuzun yeni takımlarında daha fazla sorumluluk alarak gelişimlerini sürdüreceklerini, daha verimli basketbol oynayacaklarını düşünüyorum.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Mijatovic, Tofaş Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 22. hafta mücadelesinde Anadolu Efes konuk olduğu Tofaş karşısında zorlansa da son nefeste 93-95’lik skorla …