Güncel Haberler

Koç Spoelstra, Ömer Faruk’un Performansı Hakkında Konuştu

Ülkemizi NBA‘de temsil eden isimlerden, Miami Heat forması giyen milli oyuncumuz Ömer Faruk Yurtseven son haftalardaki performansı ile dikkatleri üstüne çekti.

Dedmon ve Adebayo’nun yokluğunda ilk beş başlayan ve son dönemde bu gelen fırsatı çok iyi değerlendiren Ömer Faruk, Kings karşısındaki son maçta 22 sayı, 16 ribaund istatistikleriyle ile oynayarak iki departmanda da kariyer rekorunu kırmıştı.

Heat’in başarılı koçu Eric Spoelstra da son maçlarda performansını arttıran temsilcimiz hakkında açıklamalarda bulundu:

Takıma iyice uyum sağladı. Maç devam ettikçe Jimmy ve Kyle’ın oyunlarına, fizikselliklerine daha iyi ayak uydurdu. Pick&Roll sonrası devrilmelerde ve hücumda agresif olmakta gittikçe daha çok gelişti. Uzun ve büyük bir oyuncu olduğu için doğru pozisyon aldıkça ribaunt toplamakta sıkıntı çekmiyor, doğal bir sezisi var.

Hücum ribaundu alıp sayı buldu, devrilme sonrası sayı buldu, köşeden bir şutla sayı buldu. Bunlar bizim için çok önemli aksiyonlar, özellikle şu anda çok fazla eksik oyuncumuz olduğu için skor üretme konusunda farklı yollara ihtiyacımız var, Ömer bu konuda öne çıktı.

Bunu yaparken rolünün dışına da çıkmıyor, kendi rolünü yaparken diğer oyunculara da yardımcı oluyor. Oyunu için çok tutkulu.

Eurohoops

NBA’de son dönemin en başarılı koçlarından biri olan koç Spoelstra’dan böyle övgüler almış olması Ömer Faruk’un sakatlar döndükten sonra da rotasyonunda iyi bir rolü olacağının göstergesi diyebiliriz. Bulduğu şansları çok iyi değerlendiren milli oyuncumuzun Heat gibi önemli bir organizasyonda kalıcı bir yeri olacağını söylemek yanlış olmaz.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Boston, Miami’de Yine Kazandı

NBA Doğu Konferansı çeyrek final serisi 4. maçında Boston Celtics konuk olduğu Miami Heat‘i 88-102 …