Güncel Haberler

2021-22 Euroleague Sezonu Aralık Ayı MVP’si: Nikola Mirotic

Turkish Airlines Euroleague‘de geride bıraktığımız Aralık ayının En Değerli Oyuncusu (MVP) FC Barcelona‘nın süper yıldızı Nikola Mirotic seçildi.

İspanyol yıldız daha önce Ekim ayının da en değerli oyuncusu seçilmişti.

Barça, 15 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile Euroleague’de liderlik koltuğunda oturuyor ve bu başarının kuşkusuz başmimarı Mirotic. Tecrübeli yıldız bu ödülü iki farklı sezonda ikişer kez kazanan ilk oyuncu olarak da tarihe adını yazdırmış oldu.

Bu ödülü toplamda 7 kez kazanan Mirotic, açık ara zirvede bulunuyor. Ona en yakın konumdaki isimler üçer kez Ayın Oyuncusu seçilen toplam 5 oyuncu. Bu da bize Mirotic’in ne kadar önemli bir başarıya imza attığını gösteriyor.

Mirotic, Aralık ayı boyunca sahne aldığı maçlarda 21.0 sayı, 6.5 ribaund, 2.2 asist istatistikleri ile 25.3 verimlilik puanı ortalaması tutturmuştu. Ayrıca Barça’nın önemli maçlarında, Anadolu Efes, Real Madrid ve Unics Kazan karşısında tam anlamıyla sazı eline alarak neden bir süper yıldız olduğunu da bir kez daha kanıtlamıştı.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

2023-24 Euroleague Play-Off ve Play-In Eşleşmeleri Belli Oldu

2023-24 Turkish Airlines EuroLeague normal sezonu resmi olarak sona erdi. Dolayısıyla playoff ve play-in eşleşmeleri …