Güncel Haberler

Analiz: San Pablo Burgos – Darüşşafaka Eşleşmesi

FIBA Şampiyonlar Ligi play-in eşleşmesinde temsilcimiz Darüşşafaka, son 2 sezonun şampiyonu San Pablo Burgos ile mücadele edecek.

İspanyol ekibinin grubunu 2. sırada bitirdiği için ev sahibi avantajına sahip olacağı ve 2 galibiyet alanın adını Top 16’ya yazdıracağı eşleşmenin detaylarını gelin birlikte analiz edelim.

  • Burgos: 81.2 sayı (7), 34.2 ribaund (23), 20.0 asist (4)
  • Darüşşafaka: 76.5 (23), 36.8 ribaund (10), 14.5 asist (30)
  • Burgos, temsilcimiz ile daha önceki 2 karşılaşmasını kazandı ki Aralık 2020’de temsilcimiz konuk ettikleri maçta 100-70 ile kazanmışlardı ki bu onların turnuvadaki en farklı 2. galibiyetiydi.
  • Daçka, BCL’deki son 6 deplasman maçını da kaybetti; ilk 3 tanesini çift haneli farklarla kaybederken son 3 tanesinde ise iyi direndiklerini, tek haneli farklarla rakiplerine yenildiklerini görmüştük.
  • İspanyol ekibinin bu sezon BCL sahnesinde ürettiği sayıların %43.1’i 3 sayılık atışlardan geldi ki bu ligdeki takımlar arasında en yüksek oran; aynı zamanda yay gerisinden %42.4 ile oynuyorlar, bu da en yüksek yüzde ligdeki.
  • Burgos’un tecrübeli oyun kurucusu Alex Renfroe, 2021 yılını BCL sahnesinde 100+ asist ile tamamlayan tek isimdi.
  • Darüşşafaka’nın milli guardı Doğuş Özdemiroğlu çaldığı 19 topla bu alanda BCL sahnesindeki en iyi isim konumunda ki ona en yakın isim 13 top çalma yapabilmişti. Diğer taraftan Gabriel Olaseni ise 26 top kaybı ile bu alanda turnuvadaki en kötü isim.

Rakamlarla beraber bir özet geçecek olursak, temsilcimiz adına bu seride kritik olacak konular ribaundlar, tempo kontrolü ve kısa savunması olacak. Olaseni ve Boothe liderliğinde her iki pota altında da ribaundlarda kuracağımız üstünlük, bununla beraber tempoyu da kontrol etmemizi sağlayacaktır. Zaten savunmamızın direnci de kontrollü oyunla birlikte başlıyor diyebiliriz. Özellikle rakibin kısalarına karşı sert savunma oynamamız, Doğuş ve Caupain liderliğinde topa baskıyı her zaman yukarıda tutmamız önemli olacak, böylece onların topu paylaştığı, asist odaklı hücumları durdurabiliriz ki onların ciddi bir 3 sayı tehditine sahip olduğunu da unutmamamız gerekiyor kesinlikle. Hücum tarafında gerekmedikçe tempo yapmayıp, aksine düşürerek pota altında Olaseni’yi verimli kullanmamız galibiyetin anahtarlarından olacak bu sezon sürekli yaptığımız gibi. Her ne kadar Burgos son 2 sezonun şampiyonu olsa da eski gücünden ve formundan uzak olan bir takım. Daçka ise son olarak Kaf-Kaf’ı İzmir’de yenerek ne kadar formda olduğunu, istim üstünde olduğunu gösterdi. İlk maçta kaybedecek olsak da göstereceğimiz direnç serinin kalanı ve turu geçmek için kritik olacak.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Karşıyaka, Formalite Maçında Jerusalem’i Konuk Ediyor

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu K grubu 6. ve son maçında temsilcimiz Pınar Karşıyaka, …