Güncel Haberler

RESMİ: Büyükçekmece, Greene’in Yerini Miller ile Doldurdu (Analiz)

ING Basketbol Süper Ligi‘nde alt sıralardan kurtulmak için mücadele eden Büyükçekmece, geçtiğimiz günlerde yollarını ayırdığı Greene’in yerini doldurdu.

Daha önce ülkemizde Uşak formasını da giymiş olan, bu sezon Peristeri’de izlediğimiz Ian Miller ile sezon sonuna kadar geçerli bir kontrata imza attıklarını duyurdular.

1.91 metre boyunda olan 30 yaşındaki şutör guard, bu sezon Yunanistan Ligi’nde 10 maçta ortalama 22.9 dakika sahada kalırken 10.4 sayı, %31.3 3sayı, 1.3 ribaund, 2.4 asist ve FIBA Europe Cup’da ise 6 maçta ortalama 23.3 dakika süre alırken 8.2 sayı, %35.7 3sayı, 3.0 asist, 1.3 top çalma istatistikleriyle katkı verebilmişti.

EDİTÖR YORUMU:

Tecrübeli combo guard, sürati, etkili penetreleri ve yüzdeli dış şutları ile komple bir hücum silahı. Özellikle birebirleri ile oynadığı takımlarda hep kritik yerlede sorumluluk alarak fark yaratmış bir isim. Ayrıca göründüğünden çok daha atletik bir oyuncu, 1.91 boyunda olmasına rağmen hem ribaundlar hem de bloklar konusunda potansiyeli var. Bu sezon Peristeri ile birlikte şut yüzdelerinin düştüğünü ve aldığı sürelere göre oyunun diğer alanlarına yeteri kadar yapmadığını gördük. Ancak bu biraz takım düzeni ile de ilgiliydi. Burada Büyükçekmece’de Crawford’dan sonra en çok topla oynayacak isim konumunda olacak. Bu anlamda yaratıcılığını da bitiriciliğini de daha çok göreceğimizi düşünüyorum.

Miller, Greene nazaran çok daha aktif ve sorumluluk alan bir isim. Onunla beraber Büyükçekmece’nin Crawford’dan sonra bir saha içi lideri daha oldu diyebiliriz. Gerek yarı sahada gerekse tam sahada takım arkadaşlarını paslarıyla da besleyebilen ve topla üretkenlik konusunda verimli bir isim. Savunmada da zayıf bir isim değil, takımını yanlız bırakmaz. Özetle sezon ortasında ligde kalma hedefinde bulunan bir takım adına yapılabilecek doğru seçimlerden biri olduğunu düşünüyorum. Ülkemizi tanıyor olması, tecrübesi, güçlü fiziği, atletizmi ve toplu yaratıcılığı ile Greene’den çok daha faydalı olacaktır. Tek soru işareti bu sezon henüz şut ritmini bulamamış olması.

Paylaşmak heyecan verir;

Yakında yorum bölümümüz aktif olacaktır.

Hakkında Fersu Yahyabeyoğlu

Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. 7 yaşında Çukurova alt yapısında tanıştığım basketbol, ilerleyen yaşlarda bende bir tutku haline geldi. Yerel liglerde 11 yıl boyunca lisanslı basketbol oynadıktan sonra üniversite yıllarımda da amatör olarak oyuncu gözlemciliği yapmaya başladım. Sonrasında Türkiye'nin önde gelen basketbol portallarında köşe yazarlığı yaparak yola devam ettim ve çeşitli yerli artı ulusal tv/radyo kanallarında yorumculuk yapmaya devam ediyorum.

Mutlaka bakın

Koç Jasikevicius ve Sertaç, Manisa Galibiyetini Değerlendirdi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi 23. hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko konuk ettiği Manisa BBSK‘yı 98-82’lik skorla güle oynaya geçti. …